Rachel Hazes wil cashen met nooit uitgebracht werk André Hazes

Rachel Hazes wil nooit uitgebracht werk van wijlen André Hazes op de markt brengen, laat ze doorschemeren in gesprek met de Weekend. “Ik sluit niks uit, laat ik het zo zeggen.”

Rachel en André Hazes © William Rutten

Het is buitengewoon controversieel: het op de markt brengen van nooit uitgebracht werk van artiesten die zijn overleden. De artiesten in kwestie zullen vaak allerlei redenen hebben gehad om bepaald materiaal niet uit te brengen, maar de nabestaanden gaan er vervolgens doodleuk mee aan de haal, vaak uit financiële motieven.

‘Ik sluit niks uit’

Ook Rachel Hazes lijkt nu van plan te zijn om nooit uitgebrachte platen van haar overleden geliefde André Hazes uit te brengen. “Denk je dat er ooit nog postuum nieuw werk uitkomt van André Hazes?”, vraagt de Weekend haar.

Rachel daarop veelzeggend: “Ik sluit niks uit, laat ik het zo zeggen.”

Oftewel: Rachel heeft weer iets gevonden om mee te cashen. Ze moet dan wel haast maken, want de erfeniszaak komt eraan en het zou zomaar kunnen dat Roxeanne daarna mag gaan waken over de muzikale nalatenschap van haar vader.

Zoon André

Kan Rachel niet gewoon naar de nieuwe platen van haar zoontje André luisteren? De Weekend: “Hoe volg jij momenteel de carrière van je zoon André Hazes jr.? Hij brengt veel nieuwe muziek uit, hij treedt weer lekker op… Luister je zijn muziek ook thuis en in de auto?”

Rachel, die al een tijdje met haar zoon overhoop ligt, reageert daar zuinig op: “Thuis niet per se. Daar ben ik toch vaak wel aan het werk. Het lezen van allerlei dingen, contracten enzovoort. Dan heb ik geen muziek aan, want dan wil ik het zo stil mogelijk hebben om me te kunnen concentreren. Ik heb wel altijd de radio aan in de auto.”

Schoonmaken

Ze luistert vooral naar de oude André. “Nou, nu ga ik je wat verklappen. Het klinkt misschien heel raar, maar als ik een keer in het weekend vrij ben en ik ga mijn huis schoonmaken, draai ik meestal toch nummers van André. Daar zit voor mij behoorlijk wat nostalgie en gevoel achter.”

En dat zijn niet alleen zijn beroemde platen. “We hebben zoveel materiaal van Dré. Niet alleen zijn cd’s enzo, maar ook het ruwe materiaal en dingen achter de schermen die nog nooit zijn uitgebracht. Die zijn van onschatbare waarde.”

Oei, dat wordt straks dan flink dokken voor zijn fans…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes wil nooit uitgebracht werk van André Hazes gaan uitbrengen. Respectloos?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen