Eva Jineks luilekkerleventje voorbij? ‘Ze móet fulltime gaan werken’

Eva Jinek lag in haar vier jaar bij RTL 4 vaker in een hangmat dan dat ze op haar talkshowstoel zat. En dat heeft haar status zeer ernstig beschadigd. “Ze móet fulltime gaan werken.”

Eva Jinek © Linda Stulic

Het is echt een raadsel hoe Eva Jinek de directie van RTL 4 zo ver heeft gekregen om haar miljoenen euro’s toe te stoppen, maar tegelijkertijd minstens de helft van het jaar op vakantie te mogen. Zat de grote baas Sven Sauvé weer ergens op een jacht met Nikkie Plessen? Was Peter van der Vorst druk met schaapjes tellen in zijn achtertuin?

Talkshowroyalty

Hoe dan ook: een knappe prestatie. Het enige probleem is dat die riante arbeidsvoorwaarden in Eva’s gezicht zijn ontploft, want al dat parttime werken heeft haar status als talkshowkoningin tenietgedaan. Wie vormen anno 2023 de talkshowroyalty van ons land? Het zijn drie mannen en ze zitten aan een talkshowtafel op SBS 6.

De mannen van Vandaag Inside maken bijna het hele jaar door vijf avonden per week televisie. Geen enkel praatprogramma wordt beter bekeken dan de show van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. En volgens tv-kenner Tina Nijkamp is dat toch echt grotendeels te danken aan hun uitzendfrequentie.

Niet meer parttime

Als Eva er weer toe wil doen, dan móet ze weer fulltime gaan werken, stelt Tina in haar Telegraaf-column. Ze wijst erop dat Eva bij RTL 4 maximaal de helft van het jaar werkte. “Enige grote nadeel is natuurlijk wel dat je dan als talkshowhost nooit meer echt het verschil maakt, zoals Matthijs en Humberto dat deden of Vandaag Inside dat nu doet.”

Ze vervolgt: “Simpelweg omdat je er te vaak niet bent op belangrijke momenten. En dat zie je dan weer terug in lagere kijkcijfers. De grote vraag is dan ook: gaat Eva bij de NPO straks ook parttime werken? Of wint de ambitie en gaat ze Matthijs, Humberto en Vandaag inside achterna? Heel benieuwd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek fulltime moet gaan werken om de top te bereiken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen