André Hazes jr. bindt in: volop oude liedjes én hits van pa in Ahoy

Hij zou ze nóóit meer zingen: oude liedjes zoals Leef. Of erger nog: hits van zijn pa. Puntje bij paaltje? De hele Ahoy-setlist van André Hazes jr. staat gewoon vol met die platen.

André Hazes jr. © YouTube

André Hazes jr. kondigde in april groots aan, live op televisie bij Beau van Erven Dorens, dat hij alleen nog maar nieuwe muziek gaat zingen. “Ik dacht: ik ben volgens mij een beetje oudelullenmuziek aan het doen en dat past niet helemaal bij me.” En zijn grootste hit Leef dan? “Dat is ook een nummer dat helemaal niet goed bij me past. Dat is niet wie ik ben.”

Fans confuus

Jeetje, wie is André dan eigenlijk wel? De Hazes-fans, die vooral de kroegmuziek van zijn vader leuk vinden, raakten echt hélemaal confuus. Het gevolg? De kaartverkoop van zijn Ahoy-concert stokte vollédig. “Ik zei: jongens, weet je wat het is, ik ben een volkszanger, maar ik wil eigenlijk een popzanger zijn en ik wil coole muziek maken.”

En die coole André, verkoopt die een beetje? Nee. Zijn kaartjes staan nu voor een habbekrats op VakantieVeilingen en het allerergste? Ze zijn NOG niet uitverkocht. Dus nu roept André dat iedereen die langskomt een gratis vibrator krijgt. En in een ultieme, ietwat desperate poging, heeft hij nu de hele setlist van zijn Ahoy-concert online gegooid.

Leef als eerste

Nou, even kijken wat we allemaal op die setlist van André zien. Huh, waar zijn die nieuwe coole platen van André nou? Al die nieuwe muziek? Het állereerste nummer op die lijst is Leef. Dat nummer dat ‘helemaal niet goed bij me past’. Dat nummer dat niet is wie hij is. Hoe kán dat nou?

Meer dan een derde van die setlist bestaat uit liedjes van zijn pa: Een Beetje Verliefd, Bloed Zweet en Tranen, ze komen állemaal voorbij. Kan André zijn concert niet gewoon beter de herfsteditie van Holland Zingt Hazes noemen? Daar komt het uiteindelijk tóch op neer en dan heb je in elk geval dat publiek dat met die Hazes-badslippers van de Lidl rondloopt.

Guy met hits

Hoe vindt André zelf dat het allemaal gaat? “Als ik echt heel eerlijk ben: ik denk dat ik het een maand geleden wel een beetje onderschat heb, ja. Echt doodeng”, zegt hij in een voorstukje van zijn Videoland-soap. “Ik heb niet het idee dat ik heb laten zien wat ik kan. Het feit dat ik het allemaal nuchter moet gaan doen is misschien nog wel het engste.”

André wil zo graag een nieuwe koers varen: “Ik wil toch gewoon een f*cking popartiest zijn. Even serieus.”

De man van zijn platenlabel, Tony van de Berkt, waarschuwt echter: “We moeten terug naar die guy met die hits en die shows.”

Trouwen met Mo

Heel leuk al dat gebabbel, maar wat is nou de últieme stunt om Ahoy vol te krijgen? Yvonne Coldeweijer weet het zeker: “Wilde het eerst niet geloven, maar hoor het nu vaker. Het gaat rond dat André jr. Monique ten huwelijk gaat vragen in AHOY. Alweer? Gaap. Natuurlijk heeft Monique dit aan het begin van de relatie afgedwongen.”

En André doet er echt alles aan om zijn imago te verbeteren, aldus Yvonne. “Zodat we hem weer kunnen verdragen. Jammer dat ze beiden het inschattingsvermogen niet hebben dat deze move nog meer averechts gaat werken. Het lukt ze nog niet eens om samen te wonen en een normaal gezinsleven op te bouwen.”

Ze besluit: “Ik zie ineens een halfvolle zaal voor me in Ahoy die in lachen uitbarst wanneer hij op één knie gaat. 😂 Need to see this.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar luistert u liever naar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen