Tim Hofman wekt wrevel bij Telegraaf: ‘Dit is gewoon niet chic’

Tim Hofman wekt wrevel bij Jordi Versteegden met zijn houding op het Televizier-gala. De verslaggever van De Telegraaf vindt zijn omgang met de pers respectloos. “Echt niet chic.”

Rijk en Tim Hofman © NPO

NPO-megaster Tim Hofman verdween vorige maand plotseling van social media en was een maandje zo goed als afwezig. De reden werd maandag bekend: een of andere idioot is met een vuurwapen het BNNVARA-gebouw in gestormd met als doel om hem te vermoorden. En die moorddreiging is hem niet in de koude kleren gaan zitten.

Tim stormt weg

Tim is donderdagavond ondanks al die ellende gewoon verschenen bij het Gouden Televizier-Ring Gala, waar hij met zijn broertje Rijk – ondanks de pittige grap die hij heeft gemaakt – over de rode loper paradeerde. Tim en Rijk hadden allebei hele rare kleding aan, maar daar waren ze erg trots op. Ze namen daarom uitgebreid de tijd om te poseren.

Waar de fotografen door de broertjes Hofman op hun wenken werden bediend, kreeg de filmende en schrijvende pers nul op rekest. Tim stormde na het fotomomentje gewoon razendsnel langs alle journalisten en verdween theater Carré in. En dat kun je gewoon niet maken, vindt Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden.

‘Niet helemaal chic’

Jordi vindt het echt jammer, zegt hij op de Telegraaf-site. “Hij zei het op social media al, hè? Dat hij de pers verwees naar het persbericht dat eruit is gegaan. Ik vond het toch opvallend dat hij zijn neus liet zien. Dat laat ook wel zien dat hij zich niet zomaar weg laat sturen en dat hij gewoon bij zo’n feestje is.”

Hij vervolgt: “Maar de manier waarop hij dat deed wil ik toch even laten zien. Dat vind ik dan weer niet helemaal chic. Je ziet hem hier, hop, een soort van wegrennen van de pers, terwijl hij net daarvoor uitgebreid staat te poseren bij de fotografen. Daar hoeft hij natuurlijk geen vragen te beantwoorden.”

‘Fijne avond’

Het is prima als je geen vragen wil beantwoorden, maar de journalisten niet eens aankijken is gewoon niet sympathiek, vindt Jordi. “Dan ziet hij de camera’s staan en dan rent hij een soort van weg. Zeg dan op z’n minst nog: ‘Een fijne avond, ik kan op dit moment niks zeggen.’”

Hij besluit: “Begrijpelijk vanwege dat onderzoek, maar dit vond ik niet helemaal chic.””

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen