Rob Jetten bevestigt juice: ‘Ja, ik drink koffie onder de douche’

Rob Jetten bevestigt de juice dat hij koffie zou drinken onder de douche. Het is volgens de leider van D66 geen broodjeaapverhaal. “Ik vind het echt heel fijn”, laat hij weten.

Rob Jetten © NPO

De Groene Amsterdammer kwam vorig jaar zomer met een opvallende roddel over Rob Jetten. Een van zijn sportmaatjes zou hebben verklaard dat de politicus koffie drinkt tijdens het douchen. Buitengewoon merkwaardig, omdat de meeste mensen dan vooral met douchegel en shampoo in de weer zijn. Klopt dit allemaal wel?

Koffie onder douche

Ja, dit klopt. Rob Jetten bevestigt het nieuws tijdens een interview met het tijdschrift Nieuwe Revu. “Ik vind het echt heel fijn. Ik wil ’s ochtends al gesport hebben, en tussen zes en acht moet dus veel gebeuren, ook koffie drinken. Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was”, aldus de politicus.

Volgens Rob is het allemaal niet zo excentriek als het lijkt. “Ik ben er ooit over aangesproken in de trein door een man die zei: ik heb gelezen over die koffie onder de douche van u, heb het vanochtend zelf geprobeerd, en is het echt lekker. Dus ik ben niet enige.”

’s Ochtends sporten

Sport Rob ook onder de douche? Nee, dat doet hij wél op een ander moment. “Vanochtend ben ik gaan kickboksen, maar dat was om zeven uur. Sporten is mijn uitlaatklep, als ik dat niet doe, word ik chagrijnig.”

Dat vroege opstaan gaat gelukkig wel gepaard met een goede nachtrust. Gelukkig is hij niet veel tijd kwijt aan zijn uiterlijke verzorging. “Mijn haar zit altijd hetzelfde. Het is gewoon nat haar, één kam erdoorheen, en het zit zo – ik kan er ook niks aan doen.”

Robot Jetten

Trouwens, hoe kijkt Rob terug op dat ongemakkelijke interview met Frits Wester in 2018? Hij reageerde toen zó stijf dat hij er de bijnaam Robot Jetten aan overhield. “Ik had overigens niet verwacht dat hij dat clipje helemaal integraal op zijn twitteraccount zou zetten”, zei hij destijds ietwat geprikkeld.

Rob heeft sindsdien een klein robotje op zijn bureau staan. “Ik vind zelfspot een fijne vorm om met serieuze dingen om te gaan. Zeker in de politiek moeten mensen zichzelf niet té serieus nemen, dat helpt met relativeren. (…) Ik weet nog dat toen ik daar stond ik al dacht: dit gaat helemaal mis. (…) Het robotje dat ik van vrienden kreeg, hielp daarna enorm.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Jetten drinkt koffie onder de douche. Inspirerend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen