Raymond Mens staat flink voor aap in flopformat: ‘Bijna 0 kijkers!’

Raymond Mens wordt ingezet als het manusje van alles nu hij heeft getekend bij Talpa. Het resultaat? Hij staat momenteel flink voor aap in de megaflop GoedNieuws Vandaag. “0 kijkers!”

Raymond Mens © SBS 6

Amerikakenner Raymond Mens heeft in de zomer behoorlijk met zichzelf lopen leuren. Hij had het er op een gegeven moment overal over dat hij een contract van twee ton wilde bij John de Mol. Inmiddels is er daadwerkelijk getekend bij Talpa, maar voor hoeveel geld is onduidelijk. Eén ding is zeker: ze zetten hem flink aan het werk.

Marktwaarde onderuit

Raymond moet nu ook om de haverklap opdagen in het tv-gedrocht GoedNieuws Vandaag, een nieuwsprogramma waarin alle presentatoren en deskundigen met een roze bril op het nieuws bespreken. Het is allemaal zó gênant. Ook voor Raymond, die zijn marktwaarde flink zag stijgen dankzij zijn verschijningen in Vandaag Inside.

Nou, die marktwaarde is nu weer flink gekelderd, want wat scóórt het slecht, schrijft Tina Nijkamp ook vandaag weer op haar kijkcijferkanaal. Ze riep alle betrokkenen vorige week al op om ermee te stoppen – toen werd een laagterecord van slechts 66 duizend kijkers genoteerd: afschuwelijk.

Vooravonddrama

GoedNieuws Vandaag begon gisterenavond aan uitzendweek twee. Hoe ging het? Tina: “Het is vanzelfsprekend het drama van de vooravond. Slechts 71 duizend kijkers en in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar maar 1,9 procent. Dat is echt bijna 0. In die doelgroep keken absoluut maar 13 duizend mensen.”

Wat erg allemaal. “Wat het helemaal pijnlijk maakt is dat het programma om middernacht, vanaf 00.01 uur beter scoort dan om 18.00 uur. 83 duizend kijkers.”

Prijzenswaardig

Vindt Tina het niet leuk dat SBS 6 eens wat nieuws probeert? “Altijd wordt gezegd: er wordt tenminste iets geprobeerd, dat valt toch te prijzen? Op zich is dat waar, maar als zender is je taak wel om vooraf te weten waar de kijkers op zitten te wachten. En dat is dit niet. Dat wist toch iedereen?”

Ze besluit: “Dit programma kost veel te veel tranen en slapeloze nachten. En dat was te voorkomen geweest. Wat een gedoe ook voor iedereen. En wat een weggegooid geld. Weg decor, op zoek naar nieuwe baan etc.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gênant dat Raymond Mens nu dit soort dingen moet doen voor John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen