Paul de Leeuw stopt met BN’er-gasten, scoort gelijk meer kijkers

Paul de Leeuw is gestopt met BN’er-gasten in zijn geflopte zaterdagavondshow Hotel Hollandia. En opeens zitten er 100 duizend mensen meer voor de buis. “Er wordt aan gewerkt.”

Paul de Leeuw © NPO

De veelbesproken tv-flop van Paul de Leeuw, Hotel Hollandia, zit voor het eerst een beetje in de lift. Er keken afgelopen zaterdagavond 543 duizend mensen naar en dat zijn er zo’n honderdduizend meer dan de week ervoor, toen er nog 446 duizend mensen aan de buis gekluisterd zaten. Een belangrijk verschil? “Er zijn geen BN’ers meer.”

Geen BN’ers

Paul trapte zijn programma af met twee van de minst geliefde BN’ers van het land, namelijk Rachel Hazes en Rob Kemps, en had dit weekend alleen maar een muzikaal optreden van Numidia op het menu staan. Hij hield met haar een kort gesprekje, maar er was dus geen centrale BN’er-gast.

Wat is er allemaal veranderd aan het programma ten opzichte van de eerste aflevering? Tina Nijkamp speelt ‘zoek de verschillen’ op haar analysekanaal. “Twee acteurs zijn uit de basiscast verdwenen, er zijn minder politieke typetjes en geen BN’ers meer als gasten maar ‘gewone’ Nederlanders.”

Wellness

Er wordt bovendien meer gebruikgemaakt van hotel, aldus Tina. “De kamer en wellness bijvoorbeeld. Er is ook een quiz in die wellness: ‘voor en na woensdag’. De winnaar krijgt geld.”

Het belangrijkste is echter dat de BN’ers er niet meer zijn. Behalve de optredende artiest dan. “En die praat heel kort en zingt duet met Paul. En ook geen al te zware onderwerpen in de show meer.”

Al veel beter

Misschien is er nog hoop, besluit Tina. “Conclusie: er kan niet gezegd worden dat er niet aan gewerkt wordt. Vond meest recente aflevering al veel beter. Gevarieerder en minder obligaat.”

Paul stond afgelopen zaterdag tegenover de nieuwe dramaserie van Chantal: Eén Grote Familie. Daar keken 638 duizend mensen naar. Linda de Mol won het tijdslot met 787 duizend kijkers voor Ik HouVan Holland op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Paul de Leeuw ooit nog terugkeert op de zaterdagavond?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen