Over en uit: hotelshow Paul de Leeuw zakt onder 500.000-grens

Het is over en uit voor Paul de Leeuw en zijn hotelshow Hotel Hollandia. De kans dat dit nog in de lift omhoog terechtkomt is klein. Heel klein. “Hij zakt onder de 500.000!”

Hotel Hollandia © NPO

Paul de Leeuw kan wel janken. Zijn grote comeback op de zaterdagavond is een grote mislukking. Het programma Hotel Hollandia begon goed met meer dan een miljoen kijkers, maar de reacties van kijkers en critici waren vernietigend. Het resultaat? Bijna iedereen haakt af en Paul blijft alleen achter met zijn tenenkrommende cabaret.

Kijkcijferramp

Het is nu echt een kijkcijferramp aan het worden, schrijft Tina Nijkamp op haar analysekanaal. “Hoe heeft de derde aflevering van Hotel Hollandia gescoord? Wordt het vanochtend druk op de app voor Paul de Leeuw of blijft het angstvallig stil? Het laatste, want het is nu onder de 500.000-grens gezakt: 446 duizend kijkers. Ai, ai, ai.”

Tina leeft ontzéttend met Paul mee. “Dit lijkt de definitieve kijkcijferklap. Het begon lineair met 1.055.000, vorige week 597 duizend en nu dit. Het scoort ongeveer gelijk aan het zeer teleurstellend scorende Alleskunner VIPS op SBS 6 (440 duizend) en is pas de nummer vier van 21.30 uur.”

Hevige concurrentie?

Is het de concurrentie? “Ja, er was Max en Formule1 op Viaplay, en iets meer mensen keken door het heftige nieuws gisteren naar Nieuwsuur (535 duizend) maar dan nog. Het gat met Linda is veel groter geworden: 694 duizend voor Ik Hou van Holland. Dat is 250 duizend kijkers meer. DNA Singers had op RTL 4 een matige 616 duizend kijkers.”

En zo lijken alle nieuwe programma’s dit tv-seizoen te floppen, aldus Tina. “De flopteller staat inmiddels op 12. Niet eerder kan ik me een tv-seizoen herinneren dat zoveel nieuwe titels niet willen scoren. Slechts één is er tot nu wel gelukt: Langs de IJssel met Huub Stapel.”

‘Wat is dit?!’

AD-journalist Marcus den Blanken vindt de lage kijkcijfers voor Paul terecht. “Zou het allemaal bewust zijn bij Hotel Hollandia? Niet zenderen gast, lift werkt niet, waardoor we hele tocht backstage zien, Freek Bartels grof afbreken, leeftijd scheidsrechter totaal fout, enorm pijnlijke sketch Derksen en Van Gaal. Ik ben fan van Paul, maar wat is dit?”

En mediajournalist Jef Willemsen schrijft, ook op X: “Je weet dat Paul de Leeuw het moeilijk heeft als hij zelfs na 5 minuten zitten zweet als een otter. Kennelijk is Hotel Hollandia nieuwe stijl toch nog erg wennen. Hij oogt ook onrustig, alsof het meer moeite kost de boel op de rit te houden (en boeiend te krijgen!).”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is de tv-carrière van Paul de Leeuw (61) misschien wel gewoon voorbij?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen