Moorddreiging Tim Hofman de druppel? ‘Gooi Media Park op slot!’

John van den Heuvel wil dat het Media Park wordt afgesloten na de moorddreiging op Tim Hofman. Het is voor de misdaadjournalist de druppel. “Moeten er straks weer doden vallen?”

John van den Heuvel en Tim Hofman © RTL, Annemieke van der Togt

Tim Hofman is ontsnapt aan een gruwelijke dood. Een gewapende man is een maand geleden het BNNVARA-gebouw binnengedrongen met het doel om hem om het leven te brengen. Hij kon vlak daarna worden ingerekend, maar toch zit de schrik er goed in. De presentator is bijvoorbeeld al een tijdje inactief op social media.

Oog van de naald

Het is belachelijk dat iemand zo ver kan binnendringen in de media, vindt John van den Heuvel. De misdaadjournalist die zelf ernstig bedreigd wordt pleit voor het op slot gooien van het Hilversumse Media Park. “Het is weerzinwekkend dat dit kan en dat een collega van ons eigenlijk door het oog van de naald kruipt”, zegt hij in RTL Boulevard.

Dit had héél slecht kunnen aflopen, aldus John. “Als hij op dat moment toevallig naar buiten komt of dat hij daar wordt opgewacht, want als je het dan zo leest en ook de verklaring van het OM hoort, dan is het dat hem echt voorbereidende handelingen voor moord ten laste worden gelegd. Hij is echt van plan geweest om iets heel naars te doen.”

Hek eromheen

Moet er een groot hek om het Media Park heen komen? “We hebben er al vaker over gesproken, ook wel intern: dat hele Media Park is natuurlijk gewoon een gatenkaas. Daar kan iedereen in. Dat moet een open karakter hebben, omdat er veel shows zijn, talkshows soms ook waar publiek bij is.”

De misdaadjournalist vervolgt: “Maar je moet er natuurlijk wel gewoon een keer naartoe, zeker met dit soort incidenten, dat je een deel van de studio’s wél gewoon achter hekken gaat zetten. Het is heel vervelend dat het nodig is, maar je kunt dit risico toch niet lopen?”

Pim Fortuyn

Het wordt te gevaarlijk, vindt John. “We hebben al de moord op Pim Fortuyn gehad en Tarik Z. in de NOS-studio, we hebben veel meer dingen waar we met elkaar misschien nog niet eens alle details van weten, maar die wel zijn gebeurd. Ik snap ook eigenlijk niet zo goed waarom dat zo lang moet duren. Moeten er straks weer doden vallen?”

Collega Vivienne van den Assem: “Nou, dat. Dat er nu maatregelen worden getroffen op basis van dit incident… Dan denk ik: waarom is dat niet altijd al zo, die extra beveiliging of met een pasje naar binnen moeten komen?”

1,2 miljoen euro

D66 gaat een voorstel gaat indienen waarbij 1,2 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor persveiligheid. “Een paar extra hekken en wat camera’s, dan ben je al gauw een paar ton kwijt. Dat is lachwekkend weinig, maar ik vind het wel goed dat de politiek dit onderkend. Maar dan kom je er niet met 1,2 miljoen”, reageert John.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan een grote medialocatie anno 2023 nog publiekelijk toegankelijk zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen