Mediaboycot voor Roelvinkjes en Hazesjes? ‘Ja, het is non-nieuws!’

Johan Derksen vindt dat er een mediaboycot moet komen van twee bekende showbizzfamilies, namelijk de Roelvinkjes én de Hazesjes. “Het is gewoon non-nieuws elke dag!”

Dave Roelvink en André Hazes jr. © NPO

Het aanhoudende nieuws over de Hazesjes en de Roelvinkjes begint Johan Derksen echt te veel te worden. Hij wil dat het stopt en deed gisterenavond een oproep in Vandaag Inside om de uitvoerige berichtgeving over deze twee showbizzfamilies een halt toe te roepen. “Ik wil een voorstel doen, hè.”

Zwarte lijst

Het hangt Johan de keel uit. “Iedere ochtend zit ik al die kranten door te bladeren en door te lezen, maar de familie Hazes en de familie van Dries daar in Amsterdam, kunnen die twee families niet op een zwarte lijst of dat ze een mediaban krijgen?”

Hij vervolgt: “Want het nieuws van vanochtend was dat Dries vindt dat Paul de Leeuw z’n show weg moet en Dries z’n zoon was terug uit een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Is dat nieuws? Het gaat maar door. Henny Huisman is boos dat hij geen uitnodiging kreeg voor het Televizier-gala. Is dat nieuws? En de kranten staan er vol mee!”

Non-nieuws

Johan begrijpt er niets van dat dit overal in het nieuws is. “En ook de serieuze kranten nemen het mee, hè? Dat moet gewoon weggegooid worden dat soort non-nieuws. Je leest een krant niet voor non-nieuws.”

Collega Wilfred Genee: “Eigenlijk zeg je cancelen die boel?”

Johan: “Ik zeg niet: cancelen, maar wel kritisch zijn: wat is nieuws en wat is geen nieuws?”

Roddelbladen

Wilfred wijst Johan erop dat veel mensen gewoon graag lezen over het wel en wee van de BN’ers. “Er is een groep mensen in Nederland die dat heel interessant vinden.”

Johan: “Precies, maar daar is een heel kader met roddelbladen voor waar ze dat allemaal in kwijt kunnen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen