Khalid Kasem valt Kaag aan in gesprek met Rob Jetten: ‘Vijf zetels!’

Khalid Kasem probeerde Rob Jetten gisterenavond te bewegen om afstand te nemen van zijn voorganger Sigrid Kaag. “Er zijn nog maar vijf zetels over!”, aldus de talkshowhost.

Khalid Kasem, Rob Jetten en Sigrid Kaag © NPO

D66-leider Rob Jetten zat gisterenavond aan tafel bij Khalid & Sophie. Zijn partij staat ontzettend laag in de peilingen en dat komt volgens talkshowhost Khalid Kasem door zijn voorganger Sigrid Kaag. “Ik denk dat mensen gekeken hebben naar uw voorganger mevrouw Kaag, gedacht hebben: die heeft heel veel gezegd over een nieuwe bestuurscultuur.”

Khalid kritisch

En daar vervolgens ‘eigenlijk bijna niks van waargemaakt’, vervolgt Khalid. “Zij heeft er niet voor gekozen om in de Kamer te zitten en de regering te controleren, maar is minister geworden. (…) Bij de eerste mogelijkheid die er was, was ze weg en was ze vicepremier. Is dat iets dat u anders gaat doen?”

Jetten springt daarop in de bres voor Kaag. “Misschien eerst even over Sigrid Kaag, want ik denk dat zij de 24 zetels die we de vorige keer hebben gehaald heel goed heeft ingezet voor de topprioriteiten van D66, maar ze heeft ook echte vakmensen benoemd. Robbert Dijkgraaf, Ernst Kuipers.”

‘Vijf zetels!’

Mooie praatjes, maar het is allemaal niet echt gelukt, aldus Khalid. Hij roept: “Maar er zijn nog maar vijf zetels over! (…) Ik kan me ook voorstellen dat u zeg: er zijn wel wat punten waarop ik afstand neem van mevrouw Kaag, want inderdaad 24 zetels destijds en daar zijn er nog maar – en dat zeg ik niet omdat ik het onder uw neus wil wrijven – vijf van over.”

Khalid vindt het raar dat Jetten zich niet meer wil uitspreken tegen Kaag. “U kunt dus ook zeggen: ‘Die keuzes die toen gemaakt zijn, zijn kennelijk niet de juiste keuzes geweest.’”

Peilingen

Jetten wil zich niet laten verleiden tot rellerige uitspraken. “Ik was vrijdag ook bij u in de uitzending en toen heb ik het ook al over die peiling gehad, dus u krijgt van mij ook weer min of meer hetzelfde antwoord: 80 procent van de kiezer moet zijn keuze nog maken, dus daar gaat de komende weken ook de campagne over.”

Vanaf nu gaat alles anders, belooft Jetten. “Wij kunnen nu laten zien dat het vanaf deze verkiezingen echt anders kan.”

Vanwege een technisch probleem zijn de polls van vandaag, net als uw stem, helaas verloren gegaan. De polls zijn inmiddels herplaatst.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Khalid Kasem heeft Rob Jetten niet gevraagd naar zijn nieuwe hockeyhunk. Gemiste kans?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen