John de Mol na lange tijd voor camera, loopt weg na kritische vraag

John de Mol is voor het eerst in anderhalf jaar tijd weer voor een camera verschenen. Wat direct opvalt? Dat de jaren nu echt beginnen te tellen… Inhoudelijk? Een slappe hap.

John de Mol © RTL

Het is echt ongelooflijk hoe kinderachtig de steenrijke mediafamilie De Mol in de wedstrijd staat. Die hele familie heeft gezamenlijk miljarden verdiend met televisie, maar nu er in hun werkveld wat misstappen zijn begaan, gooien ze de luiken dicht. ‘WE WILLEN MET NIEMAND PRATEN! En Angela de Jong? JE BENT VALS!’

Krampachtig

Zoveel decennia media-ervaring en dan op deze manier richting je tv-pensioen gaan… Het is vrij treurig. Dat Linda de Mol geen verantwoording wil afleggen in een onafhankelijk medium is al bizar voor iemand die jarenlang talkshows heeft gepresenteerd, maar dat John de Mol dat als directeur van een mediabedrijf niet doet is gewoon onacceptabel.

John is inmiddels 68 jaar, werkt al decennia in de media, maar gaat nog steeds krampachtig om met journalistiek. Hij heeft zó’n hekel aan kritische vragen dat hij inmiddels een goednieuwsshow is begonnen op SBS 6. En wat blijkt? Niemand zit te wachten op een programma waarin alles alleen maar wordt opgehemeld. 66 duizend kijkers!

Heel flauw

We leven in een wereld met serieuze problemen, die overkomen ons allemaal en dus ook de familie De Mol. Het enige verschil is dat de een er beter mee omgaat dan de ander. Linda en John? Die weten er geen raad mee. Wie dacht dat Linda flauw in de wedstrijd staat door alleen nog maar met haar eigen tijdschrift te praten, heeft John nog niet gezien.

John heeft gisteren dus een interview gedaan met RTL Boulevard. De aanleiding? Een relatief saai goededoelendingetje voor de Oekraïense tv. Daar kom je als showrubriek natuurlijk nóóit op af als je verder geen andere vragen mag stellen. Maar juist dát is wat de mediamiljardair voorafgaand aan het gesprek eiste.

Bellen met Peter

Wat blijkt? John heeft gewoon met RTL’s tv-baas Peter van der Vorst – de twee kennen elkaar omdat Peter ooit multimiljonair werd toen hij zijn productiebedrijf aan John verkocht – gebeld en zijn eisen op tafel gelegd. “Hij heeft via Peter van der Vorst aan ons laten weten dat het echt niet de bedoeling was dat we andere vragen zouden stellen.”

Bizar, vervolgt tv-kenner Rob Goossens. “Nou, ik kan er wel een paar verzinnen. Over The Voice, over zijn familie en over hoe het met zijn zender gaat. SBS 6 heeft aan de ene kant grote hits als Vandaag Inside en aan de andere kant grote flops als Avastars, maar helaas: de antwoorden daarop zullen we niet weten.”

John loop weg

Als de Boulevard-verslaggever na dat obligate gesprekje over dat Oekraïense goededoelendingetje iets vraagt over The Voice en hoe het nu met zijn gepikeerde familie gaat, zegt hij namelijk: “Het gaat goed. Dankjewel. Oké.”

John gooit zijn hand omhoog en loopt abrupt weg. En waarschijnlijk is-ie nog boos ook omdat die verslaggever dus niet naar Peter van der Vorst heeft geluisterd. Wat ontzettend kinderachtig allemaal. En zo blijft het stil. Rob: “Sinds het geruchtmakende interview in BOOS over The Voice heeft hij dus niks meer op dat gebied gezegd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John de Mol wil alleen promotie doen en geen kritische vragen beantwoorden. Slappe hap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen