Jan Versteegh ontslagen? ‘Hij liet dikke kindjes extra rondje rennen’

Jan Versteegh kennen we tegenwoordig als tv-presentator, maar tot 2012 werkte hij nog als gymleraar. Draagt hij een duister geheim met zich mee? “Hij is gewoon ontslagen!”

Jan Versteegh © Wessel de Groot

De 37-jarige Jan Versteegh weet het op miraculeuze wijze al tien jaar uit te houden in de Nederlandse televisiewereld, ondanks dat hij niet bepaald een hitmachine is. Wat veel mensen niet zullen weten is dat hij ooit bij PowNed solliciteerde vanuit zijn beroep als gymleraar. Maar was die carrièreswitch vrijwillig of móest hij wel weg bij de school waar hij werkte?

Dikke kindjes

Yvonne Coldeweijer heeft gehoord dat Jan zich niet zo netjes heeft gedragen als gymleraar, vertelt ze in haar podcast De Juice Show. Ze is enorm op hem afgeknapt. “Hij is zo niet aardig en leuk. Hij is echt helemaal niet leuk tegen mensen om hem heen. Ik ben in shock. Ik vind het ook gewoon heel erg. Héél naar is die. Héél naar.”

Ze vervolgt: “Zal ik jou iets vertellen? Weet je dat hij vroeger gymleraar was? Weet je dat hij dikke kinderen extra liet lopen? Dat kan écht niet! Hij liet dikke kinderen extra rondjes lopen. Dat is pesten. Daarmee wil hij aan de andere kinderen laten zien hoe… Dat kan echt niet! Dat kan echt niet, dat is echt heel erg. Nee maar sorry, dit kan écht niet.”

‘Dit kán niet!’

Het is buitengewoon kwalijk, vindt Yvonne. “Dikke kinderen extra rondjes laten lopen! Dat kan echt niet. Dat kan niet ten opzichte van de andere kinderen. ‘Zo, gaan jullie maar even zitten. En jij, Klaasje, maak jij nog maar een extra rondje.’ Voor de hele klas die aan de zijkant zit te kijken! Dat kan echt niet.”

Ze vervolgt: “En ik heb gehoord dat hij daar dus misschien is om ontslagen. Toen zei ik: ‘Nou, ik denk het niet, want in die tijd is hij ook aangenomen bij PowNed.’ Toen zei zij: ‘Nou, volgens mij ging het gelijktijdig en is hij daadwerkelijk daarom ontslagen.'”

Pestdingen

Het is gewoon een pestkop, meent de juicekoningin. “Ik vind het gewoon echt niet kunnen. En dit is niet het enige. Hij doet echt hele aparte pestdingen bij andere mensen. Hij intimideert ook echt.”

Ze besluit: “Ik heb echt hele… Ook van een medecollega van hem, bekende collega iets gehoord. Dat mag ik niet delen, maar dat is niet tof hoor. Nee, dat kan niet. Als ik dat afspreek dan doe ik dat niet. Nee, Jan Versteegh…”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen