Henry van Loon steeds grotere ster, kan nauwelijks naar Efteling

Henry van Loon merkt dat zijn sterrenstatus dermate is toegenomen dat hij momenteel nauwelijks normaal door de Efteling kan lopen. “Ik moet dan een pet en zonnebril op.”

Henry van Loon © Instagram

Het leven begint steeds ondraaglijker te worden voor Henry van Loon nu hij een steeds bekendere Nederlander wordt. De mensen vliegen hem overal aan op straat en daardoor kan hij niet meer de dingen doen die gewone mensen doen. Het breekt hem soms wel eens op; zo kan hij niet eens meer normaal door De Efteling lopen.

Niet naar Efteling

Henry wordt verschrikkelijk vaak herkend, vertelt hij in de LINDA. “Ja. In Amsterdam zijn ze wel wat gewend, maar als ik naar de Efteling ga, doe ik wel even een pet en een zonnebril op. Niet erg, het hoort erbij, maar ik wilde niet per se beroemd worden. Ik wilde mensen aan het lachen maken.”

Hij vervolgt: “En als je daar succes mee hebt, kom je op tv en word je het alsnog. Tien jaar geleden vond ik het echt heel irritant als mensen met me op de foto wilden, inmiddels zie ik het maar als een compliment. Al doe ik in het buitenland vaak wel en dansje, gewoon omdat het kan. Woehoe, geen Nederlanders.”

Nare reacties

Het scheelt dat de mensen wel aardig voor hem zijn, aldus Henry. Hij krijgt niet veel nare reacties. “Nee, zeker niet als je het vergelijkt met collega’s van kleur. Soundos el Ahmadi krijgt bijvoorbeeld elke dag haat en shit over zich heen. Echt verschrikkelijk. Ik heb wat dat betreft niks te klagen.”

Henry neemt het allemaal ook met een korrel zout. “Toen ik nog op Twitter zat, heb ik een keer iemand teruggeschreven. Hij was naar mijn show geweest en schreef dat het k*t was. Helemaal geen reet aan, heel slecht en ik was eigenlijk ook lelijk.”

‘What the f*ck?!’

En toen? “Ik schreef terug dat ik het jammer vond, dat ik het zelf juist heel goed vond gaan. Antwoordde hij vervolgens dat het hem speet, dat-ie niet had verwacht dat ik het zou lezen. Ik bedoel: what the f*ck?”

Tot slot: is Henry trots op zichzelf? Op zijn enorme succes? “Ja, heel, maar ik ben toch vooral dankbaar. Dat klinkt heel Instagram – blessed – maar ik bedoel ermee dat ik vind dat het in het leven vooral gaat om acceptatie en liefde.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Henry van Loon herkennen in De Efteling?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen