Hélène Hendriks gepersifleerd bij Paul de Leeuw: ‘Jezus, wat zuur!’

Hélène Hendriks is gepersifleerd in de kijkcijferflop van Paul de Leeuw en ze komt er niet goed van af. Ze wordt neergezet als iemand die te veel meelacht met oude conservatieve mannen.

Paul de Leeuw en Hélène Hendriks © NPO

De sterrenstatus van Hélène Hendriks is ontegenzeggelijk gestegen door het grote succes van haar zomerse talkshow De Oranjezomer. Bovendien viel ze deze week ook nog eens in de prijzen op het Televizier-gala. Reden genoeg om haar gisterenavond te persifleren in de nieuwe tv-show Hotel Hollandia van Paul de Leeuw.

‘Wat een eer!’

De barman, gespeeld door Thomas van Luyn, ontvangt de persiflage op Hélène. “De winnaar van de Televizier-Ring: Hélène Hendriks! Wat een eer.”

Anniek Pheifer, die zijn collega speelt, moppert daarop: “Serieus. Maar even serieus! De hele wereld staat in brand en wij gaan het hierover hebben?”

Thomas: “Gefeliciteerd Heleen!”

Heleen of Hélène?

Hélène corrigeert Thomas direct: “Máár, en dat moet gezegd: bedankt aan de snor hoor! Hé, en ik heet trouwens Hélène, hè? En niet Heleen. Of is dat humor?”

Thomas schenkt vervolgens champagne in: “Ik zou het niet weten. In elk geval krijgt u deze van het huis!”

Hélène: “O, o, maar dat vind ik een wijvendrankje. Geef mij maar bier!”

Emmer confetti

Thomas wijst vervolgens op de vrijdaguitzending van Vandaag Inside. “U bent natuurlijk gisteren al gefêteerd door Johan, Wilfred en René met een emmer confetti, zag ik.”

Hélène: “Eigenlijk vond ik dat een beetje tegenvallen, hoor. Bij mijn nominatie kreeg ik tenminste nog een knuffelpi**mel cadeau.”

Vrouwenemancipatie

Anniek zet Hélène vervolgens neer als een vrouw die te veel meelacht met conservatieve oude mannen. “Hé, Heleen. Of Hélène. Je loopt wel mee te giebelen de hele tijd met Derksen en Gijp, maar daarmee heb je wel de vrouwenemancipatie veertig jaar teruggedraaid, hè?”

Hélène: “Jezus, wat zuur. Hangt er nog een touwtje uit ofzo? Ja, zou Johan zeggen hoor! Zou Johan zeggen! Ja, ik vind dat humor!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hélène Hendriks slecht is voor de vrouwenemancipatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen