Bridget Maasland juicht vertrek Maarten van Rossem toe: ‘Beter’

Bridget Maasland vindt het een goede zaak dat Maarten van Rossem uiteindelijk tóch heeft besloten om op te stappen bij De Slimste Mens. “Doorgaan zou ik vreemd vinden.”

Bridget Maasland en Maarten van Rossem © RTL

Zelf doet Maarten van Rossem alsof hij helemaal niet op televisie wil zijn en helemaal geen aandacht wil, maar insiders weten wel beter: hij is verslááfd aan schijnwerpers. Toen Philip Freriks vorige maand zijn vertrek bij De Slimste Mens bekendmaakte, hield Maarten zich aanvankelijk niet aan de afspraak om gelijktijdig te vertrekken.

Gek op aandacht

Pas na druk van buitenaf kondigde Maarten ook zijn vertrek aan. “Die man weet óf niet wat hij wil, óf hij vindt het gewoon heel leuk om de aandacht te krijgen. Ik denk dat hij dat laatste wel interessant vindt, van: goh, iedereen praat erover, mijn rol is zó belangrijk, laat ik daar maar een beetje schimmig over doen”, zegt Luuk Ikink in De BLVD Podcast.

Dat gevoel krijgt Luuk naar eigen zeggen altijd bij hem. Collega Bridget Maasland: “Ja, maar nu is toch duidelijk dat hij wel echt gaat stoppen.”

Luuk: “Ja, ervan uitgaande dat hij hierbij blijft. Dat dit het dan is, maar dat zal wel.”

Oude mopperkont

Bridget sluit niets uit. “Ja, er is natuurlijk nog niemand anders naar voren geschoven, hè?”

Luuk: “Nee, en ik zat erover na te denken… Er moet dan een soort vervanger komen. Herman van der Zandt gaat uiteraard Philip overnemen. Moet er eigenlijk wel een vervanger komen? Dat hoeft niet per se toch? Je hoeft toch niet per se een oude mopperkont op die stoel te hebben zitten?”

Bridget: “Nee, het kan ook een jongere gezelligerd zijn. Het hoeft natuurlijk ook niet die rol te zijn.”

Bridget juicht toe

Eigenlijk kun je de functie van Maarten gewoon schrappen, aldus Luuk. “Ja, maar of niet, want ik vind zijn rol sowieso wel…”

Bridget: “Ja, dat is wel nihil, hè? Dat is een kleine rol tegenwoordig.”

Luuk: “Het gaat om de kandidaten toch, uiteindelijk, en niet per se om die ene opmerking die hij dan soms maakt.”

Bridget vindt het goed dat Maarten opstapt: “Nee, maar ik vind: of ze nou een ander nemen of niet, ik denk wel dat het een goede beslissing is dat zij als team stoppen, want dat kan nooit meer hetzelfde worden. Het is raar als Maarten in één keer met Herman zit.”

Comedians in jury?

Luuk is het daarme eens. “Ja, dat is gek.”

Bridget: “Als kijker zou ik dat vreemd vinden.”

In België werken ze met comedians in de jury. Bridget: “Nou, dat vind ik in België heel erg leuk, maar dat zie ik in Nederland nog niet zo goed gaan, want dan gaat ook misschien weer te veel de aandacht uit naar die comedians in plaats van naar de kandidaten.”

Peter Pannekoek

Luuk pleit sowieso voor iets anders. “Ja, als je toch een vervanger wil hebben, dan zou ik er een jonge, vrolijke snuiter in zetten. Man of vrouw, maakt niet uit, maar wel…”

Bridget: “Een Peter Pannenkoek ofzo.”

Luuk: “Ja, gewoon een beetje met een iets andere… Niet per se dat brommerige na willen doen. Dat hoeft niet per se.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het trucje van Maarten van Rossem uitgewerkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen