Anouk vreesde allerlei tv-optredens: ‘Maar alles is al uitverkocht!’

Anouk hield er rekening mee dat ze op radio en televisie zou moeten leuren met haar concertkaartjes, maar dat André Hazes jr.-achtige scenario blijft haar bespaard. “Uitverkocht!”

Anouk © RTL

Wat zal het moeilijk zijn om je op te laden voor een concert als je weet dat de helft van de zaal vol zit met mensen die gratis kaartjes hebben gekregen. Deze André Hazes jr.-achtige taferelen blijven Anouk gelukkig bespaard. En daar is ze heel blij mee, want dan kan ze het bij haar ene grote tv-optreden bij RTL Boulevard houden.

Extra promotie

Anouk is er trots op dat ze met twee vingers in de neus drie keer de Ziggo Dome heeft uitverkocht. “Tuurlijk. Het is elke keer weer spannend of ik die Ziggo Dome vol krijg. Er komt natuurlijk een keer dat die kaarten niet meer verkopen. Daarom was ik zo blij en verrast dat er nu zelfs een extra show bij kwam”, zegt ze in de Veronica Superguide-gids.

Er is maar één groot promotie-optreden aan voorafgegaan, namelijk bij RTL Boulevard. En dat terwijl Anouk rekening had gehouden met meer pr-dingetjes in aanloop naar die concerten eind mei. “Drie jaar geleden moest ik nog promotie doen in de laatste weken, omdat het nog niet helemaal was uitverkocht.”

Houdbaarheidsdatum

Dat hoeft Anouk ditmaal niet te doen. “Als vrouw in de muziek heb je toch een bepaalde houdbaarheidsdatum. Voor m’n sexappeal koopt niemand een kaartje, ik moet het echt van mijn muziek hebben. En ik ben blij dat ik de zin om muziek te maken nog voel. Dat het nog van binnenuit komt. Zodra dat niet meer stroomt, stop ik meteen.”

Al met al heeft dat Boulevard-optreden dus goed geholpen. Anouk heeft bewust gekozen voor de showrubriek en niet voor een talkshow, omdat ze zich daarmee onderscheidt. Ze zal zich mogelijk hebben laten inspireren door Stromae, die te gast was in een Frans actualiteitenprogramma en opeens zingend antwoordde.

Gordijnen

Anouk trad bij Boulevard op tussen de gordijnen. “Die waren echt heel lelijk”, zei Rob Goossens achteraf in de BLVD Podcast. “Jawel, die waren echt lelijk. Ze waren ook niet gestreken. Voor de akoestiek was het gewoon nodig.”

Collega Luuk Ikink stelt dat Anouk vooraf wel was gewaarschuwd. “Wij hebben gezegd van: ‘Nou, wij staan daar wel voor open, maar weet dat wij niet een programma zijn dat dat normaal gesproken doet en dat wij eigenlijk daar ook niet echt op zijn ingericht.’ Als je bijvoorbeeld Renze pakt die in het weekend uitzendt: die heeft een hele mooie grote studio.”

Anders dan anders

Daar kun je makkelijk zo’n optreden organiseren, aldus Luuk. “Dat hebben wij niet. Wij hebben een hoek in een studio waar onze desk staat en waar de stoelen staan en dat is het. Ik bedoel: als je de camera de andere kant op draait, dan is daar verder niet echt een locatie. Maar dat vonden ze eigenlijk, Anouk zelf en haar team, juist wel heel erg leuk.”

Waarom? “Nou, om dat een keer op een plek te doen waar je dat niet zo snel zou verwachten. Wij doen dat in principe nooit, live muziek, maar we dachten: Anouk is echt wel een grote ster, ze heeft een mooie aankondiging, we hebben haar al een tijdje niet meer gezien live op televisie en het is steengoed live. Je weet zeker dat het goed is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Van wie zou u liever een concert bijwonen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen