André Hazes jr.: ‘Ik ben te hard aangepakt, mag niet meer naar VS’

André Hazes jr. vindt dat hij te hard is aangepakt in de leerplichtzaak. De zanger stelt dat hij het slachtoffer is van zijn BN’er-schap. “Ik ben gewoon echt als voorbeeld gesteld.”

André Hazes jr. en Monique Westenberg © Instagram

Er was totáál geen noodzaak voor, maar toch besloten ze André Hazes jr. vorig jaar weken eerder van school te halen om gezellig op vakantie te gaan naar Amerika. De volkszanger zat lekker te genieten van zijn burn-out-vakantie en Monique Westenberg doet sowieso al nooit wat, maar toch wilden ze buiten de gewone schoolvakantie op reis.

Te hard aangepakt

Nou, dat kan niet zomaar in dit land en al helemaal niet als je geen toestemming hebt. André en Monique stonden deze zomer dus mooi voor het hekje en na afloop kregen ze een stevige stempel op hun strafblad. “Ben jij te hard aangepakt?”, vraagt presentator Frank Dane hem in de middagshow op Radio 538.

André vindt van wel. Hij zegt: “Natuurlijk ben ik te hard aangepakt.”

‘Jij bent eerlijk’

Frank vindt dat eerlijkheid wordt afgestraft. “Want jij had natuurlijk die kleine meegenomen op vakantie, mag allemaal niet, maar jij bent er eerlijk over geweest. Ik zou net hebben gedaan alsof de kleine verkouden was.”

André: “Frank, luister, serieus, dit vind ik wel echt heel erg k*t: ik heb dus een aantekening op mijn strafblad. Die krijg je pas na 14 dagen schoolverzuim. Dus je hoeft pas voor te komen bij 14 dagen schoolverzuim. Wij moesten voorkomen bij 13, dus ik ben écht te hard aangepakt.”

Voorbeeld

Frank vraagt: “Jij bent dus echt als voorbeeld gesteld?”

André denkt inderdaad dat hij slachtoffer is van zijn BN’er-schap en de voorbeeldfunctie die daarbij hoort. “Natuurlijk!”

Frank: “Kun je niet meer Amerika in enzo?”

André: “Mijn ESTA is nu nog geldig, maar bij de volgende is de kans groot dat ze me weigeren, ja, dus dat wordt dan gewoon Torremolinos ofzo.”

Naar Bonaire

De nieuwe school van André is veel makkelijker als het gaat om reizen buiten de schoolvakanties om, zegt André. “Ik ga de vijftiende naar Bonaire voor een schrijfkamp.”

Frank: “Gaat de kleine mee? Want het is gewoon schooltijd, hè?”

André lacht de leerplichtwet vierkant uit: “Nee, ik heb zeven dagen goedkeuring gekregen, man. Ja, ja, ja, ja, hahahaha, yes! Dus die komt daarna een week.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat André Hazes jr. te hard is aangepakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen