Rachel Hazes was bewust tijdje niet in media: ‘Waken voor overkill’

Rachel Hazes is plotseling weer volop in de media: ze geeft interviews aan ieder roddelblad, staat weer voor de camera van Shownieuws én dook op bij Paul de Leeuw. “Waar ik was?”

Rachel Hazes © NPO

De vele media-optredens van Rachel Hazes staan in schril contrast met de periode hiervoor: heel lang zagen we bijna helemaal niets van haar. Op de vraag waarom ze nu ineens terug is, antwoordt ze in Party: “Veel dingen waarvoor ik de afgelopen maanden ben benaderd, gingen niet over mij. En wie ben ik dan om daar uitspraken over te doen?”

Overkill

Rachel wil er bovendien voor zorgen dat de mensen geen genoeg van haar krijgen, geeft ze aan. “Ik wist dat er nog een aantal rechtszaken aan stonden te komen. Die genereren sowieso media-aandacht, dat zie je nu wel”, legt ze uit.

Je moet volgens haar oppassen dat het dan niet te veel wordt voor de mensen. “Vandaar dat ik even een tijdje onder de radar ben gebleven, want anders zou het een beetje overkill worden van Rachel Hazes in de blaadjes.”

Kortzichtig

Maar overkill is toch eigenlijk gewoon haar middle name? We worden al jaren overvoerd door het geruzie van Rachel Hazes en de totale kermis die ze maakt van André Hazes’ nalatenschap. Om nog maar te zwijgen over al die rechtszaken waar de showmedia inmiddels een vaste rubriek van kunnen maken.

Framing, vindt Rachel dat. “Dan wordt er geschreven dat ik een strippenkaart heb bij de rechtbank. Maar o wee als de negatieve mensen zelf in mijn positie hadden gestaan, dan zou ik weleens benieuwd zijn wat ze zelf voor stappen hadden ondernomen. Iedereen om mij heen weet dat ik altijd voor gerechtigheid zal blijven gaan.”

‘Ik móet wel’

Rachel móet wel steeds naar die rechtbank, legt ze uit. “Ik weet zeker dat niemand dit over zijn of haar kant zou laten gaan. Wat dat betreft kunnen mensen best kortzichtig zijn. Totdat ze zichzelf ineens in die situatie gaan verplaatsen.”

Ze besluit: “Het is toch tragisch dat alles via de rechtbank moet om de onderste steen boven te krijgen. Ik wil gewoon duidelijkheid over wat er is gebeurd in mijn bedrijf. Mensen die zelf een bedrijf hebben, zullen dit begrijpen als geen ander.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes wil waken voor overkill. Is het nu wel weer mooi geweest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen