Rachel Hazes strijdlustig: ‘Het wordt nu bijna zielig voor Roxeanne’

Rachel Hazes zit weer lekker op d’r praatstoel. Zo zie je d’r nooit en zo staat ze drie keer per week voor de camera van Shownieuws. “Het wordt nu een beetje zielig voor de tegenpartij.”

Rachel Hazes en Roxeanne Hazes © SBS 6

Ze hebben bij het Paleis van Justitie in onze hoofdstad nog even de kat uit de boom gekeken, maar het lijkt er nu toch echt van te gaan komen: de bouw van een heuse Hazes-vleugel. Rachel Hazes heeft er zo’n beetje een fulltime job van gemaakt om alles en iedereen voor het gerecht te slepen en anders maakt ze het wel zó bont dat ze zélf wordt gedaagd.

Bodemprocedure

Waar Rachel gisteren in de rechtszaal stond vanwege wat gedoetjes in haar bedrijf tijdens haar geestelijke inzinking, zit er binnenkort een knaller van een procedure aan te komen waardoor haar functie van Hazes-kassajuffrouw wankelt. De kortgedingrechter bevestigde in februari dat Rachel een neperfgenaam is en dat krijgt nu een staartje.

Dochter Roxeanne heeft besloten om alsnog een bodemprocedure te starten om gerechtigheid te krijgen als het gaat om de erfenis van haar beroemde vader. “Ik wacht het af”, reageert Rachel voor de camera van Shownieuws. “Heel vervelend. Natuurlijk frustreert mij dat, want het kan allemaal zo simpel.”

Rox en Dré

Wat vindt Rachel ervan dat ze in de clinch ligt met haar kinderen? “Ja, Rox en Dré… Ja, Dré niet, want die staat daar dan natuurlijk helemaal buiten… Ja, als Roxie nog meer vragen heeft over de erfeniszaak, dan ehhh… Nota bene de bewindvoerder zit hier vandaag in de zaal, dus hoe makkelijk wil je het hebben?”

Rachel heeft naar eigen zeggen niets te verbergen. “Kom maar op! Ik heb nergens geen geheimen voor! Sterker nog: de gaten die ik heb, wil ik juist helder hebben, want anders zou ik ook over vijf of tien jaar tegen Rox en Dré moeten zeggen: ‘Ik weet niet hoe dat gegaan is.’ Hoe duidelijk wil je het hebben?”

Beerput

Heeft ze er geen moeite mee dat er een hele beerput open dreigt te gaan? “Dat mag, want er is nou niets in mijn leven wat mijn kinderen niet weten of mijn vrienden niet weten wat nou echt niet voor de buitenwereld naar buiten mag komen. Kom maar op!”

Rachel kan er toch niet onderuit dat ze gewoon een neperfgenaam is? “Ik heb nou m’n rijbewijs niet bij me of mijn paspoort, maar ik wil je hem dadelijk… Er staat nog steeds ‘weduwe van Hazes’ in m’n paspoort. Nou, iemand van de gemeente krijg je niet omgeluld, om het maar even oneerbiedig te zeggen.”

‘Ze begrijpt het niet!’

Bernard Tomlow, de juridisch adviseur van Roxeanne, begrijpt niets van deze uitspraak. “Ja, dat ze een weduwe is, dat kan wel, maar ze is een echtscheidingsprocedure gestart. Het is fantastisch! Ze begrijpt helemaal niet waar het over gaat!”

Rachel is wel weduwe van André, maar zij is onterfd op het moment dat ze de echtscheidingsprocedure startte. Yvonne Coldeweijer op haar kanaal: “De rechtbank heeft dat bewijs gezien en heeft ook uitgesproken dat zij inderdaad geen erfgename is. Het is eigenlijk heel simpel. Wat in je paspoort staat heeft hier helemaal niks mee te maken.”

‘Het wordt zielig’

Terug naar Rachel: doet het haar niks dat ze zo lijnrecht tegenover haar kinderen staat? “Nu niks meer, maar ik ben er wel heel verdrietig om geweest. Nu niet, want nu moet ik er gewoon om lachen, want het wordt nou bijna zielig voor de tegenpartij.”

Eh, de tegenpartij is dus Roxeanne. De verslaggever van Shownieuws: “Het zijn toch je kinderen uiteindelijk.”

Rachel: “Ja, natuurlijk, maar dat gun ik ze niet, hè? Ik gun ze het niet. Ik gun ze nog steeds allebei het geluk, maar wel de waarheid. Eerlijkheid duurt het langst, jongens.”

Dan lachend: “Nog tien zaken te gaan!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie heeft er volgens u het meest recht op het beheer van het Hazes-imperium?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen