Merel Ek is nu grote VI-ster, maar wilde eigenlijk héél andere baan

Merel Ek is nu de grote rijzende ster van Vandaag Inside, maar het had niet veel gescheeld of ze had avond aan avond in de coulissen gestaan. “Ik wilde eigenlijk iets heel anders worden.”

Merel Ek © SBS 6

De 28-jarige Merel Ek is dankzij haar optredens in Vandaag Inside een bekende Nederlander geworden. De politiek verslaggever rent in Den Haag continu achter allerlei politici aan, maar veel liever had ze in een leeuwinnenkostuum achter Simba aan gerend aan de andere kant van de stad, namelijk in het Circustheater.

Musicalster Merel

Merel heeft er jarenlang van gedroomd om musicalster te worden, vertelt ze in het programma The Friday Move op BNR. “O ja, dat klopt. Ja, heel graag, ja, maar ik kan totaal niet zingen. Echt totaal niet. Dus dat was al snel klaar.”

Haar VI-collega Wilfred Genee daarop: “Hé, maar wat was dat dan, dat je dat zo graag wilde?”

Merel: “Ja, ik vind dat fantastisch. Zo overdreven op een podium lopen acteren, die nummers. Ik ben ook van kinds af aan al naar weet ik hoeveel musicals geweest. Ik ben laatst nog naar Les Misérables geweest in Rotterdam.”

Slechte zangeres

Wilfred vraagt zich af hoe Merel in haar jeugd met musicals in aanraking is gekomen, omdat ze ergens in een weiland is opgegroeid. “In Hoogeveen kon je toch niet naar een musical?”

Merel: “Ja, we hebben een práchtig theater in Gelderland: de Tamboer. Daar kwamen hartstikke grote musicals voorbij.”

Wilfred: “Oké, en wat was het moment dat je wist dat het niet ging lukken?”

Merel: “Het moment dat je toch wel van heel veel mensen om je heen hoort of je wil stoppen met zingen op het moment dat je aan het zingen bent.”

Call of Duty

De stembanden van Merel zijn dus zwaar ongeschikt. Wilfred: “O jee, dat is pijnlijk. En het andere ging wel? Dat dansen, bewegen, dat ging helemaal goed?”

Merel: “Dat ging redelijk, het acteren ging gewoon wel goed… Maar nee, dat zingen deed hem de das om.”

Welke andere hobby’s heeft Merel? Ze heeft lang getennist en gehockeyd, maar daar heeft ze nu geen tijd meer voor. “Ik game wel eens. Dat doe ik wel. Heel eventjes om te ontspannen. Call of Duty meestal.”

Zondagavond

Wat wilde Wilfred eigenlijk als kind worden? Voetballer. Maar: “Op mijn twaalfde wist ik wat ik wilde, omdat ik toen wist dat ik niet goed genoeg kon voetballen. Toen wist ik: ik wil maar één ding, dat is zondagavond 7 uur presenteren. En dat was vanaf dat moment het doel”, vertelt hij in de podcast Doorzetters.

Die ambitie heeft hij altijd volgehouden. “En dat maakt het leven heel overzichtelijk, want al mijn klasgenoten, die wisten niet wat ze wilden worden. Ik had zoiets: ja, ik weet het al.”

Tot slot: vindt Merel het niet leuk om een Leeuwenkoning-liedje te zingen bij VI? Of op de radio? “Nee, ik ga niet zoals Caroline van der Plas hier lopen zingen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke politiek verslaggever ziet u liever op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen