Geschokte reacties op overlijden Clairy Polak: ‘Ze klonk nog vitaal’

Clairy Polak is gisteren op 67-jarige leeftijd overleden. Haar omroep Human maakt bekend dat ze ‘al enige tijd ongeneeslijk ziek was’. “Ze was een paar weken geleden nog op de radio.”

Clairy Polak © NPO

Triest nieuws op deze vrijdagmiddag: Clairy Polak blijkt gisteren te zijn overleden, op nog maar 67-jarige leeftijd. “Ze was al enige tijd ongeneeslijk ziek”, aldus Omroep Human. En dat zagen veel mensen niet aankomen. Een paar weken geleden was ze nog te horen op NPO Radio 1, waar ze een kritische mening uitsprak over Fidan Ekiz.

‘Ze klonk nog vitaal’

Ron Vergouwen, de mediakenner van die radiozender, is geschrokken. “Verdrietig nieuws. Een journalistiek icoon is niet meer. Een paar weken geleden was ze nog op de radio, klonk toen heel vitaal”, zegt hij op X.

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn schrijft: “Maar 67 geworden. Veel te jong. RIP.”

En Eelco Bosch van Rosenthal: “Ach nee.”

Groot gemis

Ook veel radioluisteraars en tv-kijkers reageren verdrietig. “Wat een groot gemis, zo’n goede journalist met zoveel scherpte én warmte”, zegt Elke op X.

Bianca: “Jeetje, dat is schrikken. Ik keek altijd graag naar Het Filosofisch Kwintet. Ik vond haar een goede gespreksleider. Sterkte voor haar nabestaanden.”

En Rob: “Bizar. Pas ook nog op de radio gehoord. Niks over ziek zijn. Groot verlies. Sterkte aan nabestaanden!”

Alzheimer

De man van Clairy, Nico Commijs, overleed in 2019 aan alzheimer. Hij zat toen al vier jaar in een instelling. “Als ik bij mezelf een patroon van vergeetachtigheid ontdek, zou ik meteen onderzoek laten doen. En als daaruit zou blijken dat ik alzheimer heb, neem ik maatregelen”, zei ze toen in de Volkskrant.

Clairy wilde haar leven niet op die manier afsluiten. “Ik heb me voorgenomen om dan meteen een eind te maken aan mijn leven. Bij alzheimer moet je vooral niet te lang uitstellen, omdat je anders zeker weet dat je het niet meer zelf in de hand hebt. En mijn ervaring met die ziekte is zodanig dat ik die mezelf zou willen besparen.”

X

Omroep Human maakt het overlijden van Clairy bekend:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Clairy Polak is op 67-jarige leeftijd overleden

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen