Chateau Meiland-einde lijkt serieus in zicht: ‘Slotboek op komst’

Het einde van de SBS 6-soap Chateau Meiland lijkt serieus in zicht. Er is al begonnen met de voorbereidingen van een slotboek. “Die komt uit als het programma ten einde is gekomen.”

Meilandjes © Tom Cornelissen

Martien Meiland hint nu al langere tijd op een eventueel einde van Chateau Meiland, al sputtert dochter Maxime Meiland nog een beetje tegen. Zij heeft een huis gekocht dat nogal boven haar stand is en het aflossen van de hypotheek is veel lastiger, of misschien wel onmogelijk, zonder een lucratief tv-contract bij Talpa.

Meiland-slotboek

Toch lijkt het stoppen van Chateau Meiland nu dichterbij dan ooit. Familiebiograaf Jan Dijkgraaf verklapt dat hij al bezig is met een vierde Meiland-boek, dat direct na het einde van het tv-programma zal verschijnen. “Zodra de serie stopt. Ik weet natuurlijk wel wanneer dat misschien is, maar daar ga ik niks over zeggen”, zegt hij in de podcast Nare Jongens.

Co-host Bas Paternotte: “O, de hele serie?”

Jan: “Ja.”

Bas: “Niet het seizoen, maar de… En wie schrijft dat vierde boek?”

Jan: “Ja. Jan Dijkgraaf en Timon Moll.”

Parkeerplaats

Timon Moll is de eindredacteur en regisseur van Chateau Meiland. “Het is een boek achter de schermen van de hele serie en Timon Moll die loopt al 16 jaar rond. 17 jaar zelfs rond. Die heeft ook Ik Vertrek geregisseerd en die regisseert deze serie. Ik doe het dus samen met Timon Moll”, aldus Jan.

Hij vervolgt: “Timon Moll was trouwens de eerste homo ooit op tv in een soapserie. Hij zat namelijk in Onderweg Naar Morgen als acteur.”

Bas grapt: “Maar heeft die Moll Meiland dan ook weer op een parkeerplaats ontmoet?”

Jan: “Nee. Hahaha. Dat vertelt het verhaal niet, laat ik het zo zeggen.”

Laatste seizoen?

Het slotboek komt er sneller aan dan we denken, suggereert Jan. “Wij hebben dus ooit afgesproken: we brengen aan het eind van de serie nog een boek over achter de schermen wat daar allemaal gebeurd is. Nou en dat krijgt nu weer wat extra inhoud”, zegt hij, wijzend op de huidige ruzie met oud-huisvriendin Caroline van Eeden.

Bas: “Nou betekent dat dat we nu kijken naar het laatste seizoen van de Meilandjes?”

Jan: “Nee, dat weet ik helemaal niet.”

Bas: “Dit is meer een herenakkoord, dat als de serie is afgelopen, er nog een…”

‘We werken er al aan’

Ja, aldus Jan. Maar er wordt volgens hem al wel aan gewerkt. “Vlak daarna komt er een boek uit met een terugblik op de serie, dus wij werken daar zelfs al rustigjes aan. Maar er komt een moment dat we even gas moeten geven en dat heel snel moeten gaan tikken.”

Dat idee is ‘gejat’ van Michel van Egmond, die een boek over VI schreef, aldus Jan. “Dus wij gaan dat gewoon bij Chateau Meiland ook doen. En dan, als het is eindelijk afgelopen, kan John de Mol eindelijk beginnen aan zijn volgende project.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is de tijd rijp voor het einde van Chateau Meiland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen