Caroline van der Plas: ‘Voortaan even nadenken, Claudia de Breij!’

Caroline van der Plas is goed klaar met Claudia de Breij. Ze vindt dat de cabaretière voortaan moet nadenken voordat ze iets roept. “Wat had je gewild dat ik verder deed?!”

Claudia de Breij en Caroline van der Plas © RTL, SBS

Pieter Omtzigt heeft dinsdag de nieuwe woordvoerder van zijn partij Nieuw Sociaal Contract al na een paar uur aan de kant gezet vanwege een oude tweet over Caroline van der Plas. Hierin noemde de persman haar partij BBB ‘een gezwel dat de kwetsbare democratie van binnenuit kapotmaakt’. Het was reden voor Pieter om hem direct de laan uit te sturen.

‘Mijn schuld?!’

De mening van Claudia de Breij daarover is al zo’n 600 duizend keer bekeken op X: “Aangezien Caroline van der Plas vaak heeft aangegeven een hekel te hebben aan cancelcultuur, zou ik verwachten dat de nieuwe woordvoerder van
Nieuw Sociaal Contract wat haar betreft niet weg had gehoeven om een verwerpelijke tweet. Of toch?”

Caroline heeft het idee dat Claudia hier iets mee suggereert en daar ergert ze zich kapot aan. “Nu is het mijn schuld?? Jeetje”, schrijft ze in een veelgelezen tweet.

‘Wat had je gewild?’

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, vraagt Claudia vervolgens: “Zo ver is het toch nooit gekomen? Omtzigt gaf hem de zak.”

Claudia daarop: “Ja precies. Vanwege die tweet over BBB. Kan me voorstellen dat de leidster van die partij dat zelf niet nodig had gevonden.”

En dan Caroline weer: “Ik heb hem succes gewenst en een uitnodiging om even te praten. Een uur later was hij ontslagen. Wat had je gewild dat ik verder deed Claudia?”

‘Even nadenken!’

Caroline ergert zich aan de manier waarop Claudia zich in het debat mengt. “Misschien moet je voortaan even nadenken of navragen voordat je weer zoiets plaatst.”

Ze besluit: “Ik was bereid om met hem een gesprek te voeren over zijn meningen over mij, BBB en zijn tweets. Word ik door jou nou echt verantwoordelijk gehouden voor het personeelsbeleid van andere partijen?”

X

Caroline is pissig:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen