Albert Verlinde sloopt Jort Kelder live op televisie: ‘Héél kwalijk!’

Albert Verlinde zorgde gisterenavond voor vuurwerk in Vandaag Inside: hij heeft kéihard uitgehaald naar Jort Kelder. “Als Op1-presentator kun je Pieter Omtzigt geen autist noemen.”

Jort Kelder en Albert Verlinde © NPO, SBS

Ha, fijn: na de bloedsaaie uitzending met Miljuschka Witzenhausen zijn de mannen van VI weer even goed wakker geschud door tafelgast Albert Verlinde. De roddelpensionado ging gisterenavond aan tafel bij Vandaag Inside behoorlijk tekeer tegen Jort Kelder, omdat de presentator van Op1 zich op een dubieuze wijze uitlaat over Pieter Omtzigt.

‘Echt ridicuul!’

Omtzigt wordt door Jort neergezet als autist en dat vindt Albert een grove schande. “Ik vind het echt ridicuul dat mensen die de nummer één talkshow presenteren het belangrijk vinden om op dit moment zich uit te spreken over belangrijke politici. Dat is waar ik het graag over wilde hebben.”

Hij vervolgt: “Dat ik vind dat als je presentator bent van Op1, een door ons betaalde talkshow die in de verkiezingsperiode een belangrijke rol moet spelen, dat je dan als Jort Kelder ‘autisme’ gaat zitten roepen over hem. Ik vind het zelfs kwalijk dat dat gebeurt.”

‘Autist gaat te ver’

Albert vindt wel dat je over Omtzigts capaciteiten moet kunnen discussiëren. “Wat ik wel een beetje raar vind nu is dat je niks over Pieter Omtzigt mag zeggen, want dat is ohhh. (…) Het moet ook niet zo zijn dat je helemaal niks over Pieter Omtzigt mag zeggen. Maar autist gaat te ver, snap je?”

Het is wel zo dat de werkdruk hem soms te veel wordt, zegt politiek verslaggever Sam Hagens. “Feit is dat als hij bij talkshows is en hij staat onder hoge druk, dan kan hij dat soms niet aan. Dat hebben wij hier ook een keer verteld wat er bij HLF8 is gebeurd. Toen ging hij tekeer. Dat is een feit. Het is wel een relevante vraag of hij een partij kan leiden.”

Verjaardag

Het zijn vaak wel verjaarde verhalen die over Omtzigt rondgaan, vindt Sam. “Er zijn wel een hoop mensen die verhalen vertellen over wat er dan misgaat achter de schermen, maar dat is allemaal van een jaar geleden of langer. Ik heb dat recent niet met hem meegemaakt.”

Hij vervolgt: “Er zijn nu partijen die nu de verkiezingen steeds dichterbij komen toch gebruikmaken van het feit dat die verhalen rondgaan. Die verhalen blijven ook steeds rondgepompt worden.”

Albert: “Dat vind ik kwalijk.”

Fantastisch

Omtzigt is een geweldig Kamerlid, vindt Albert. “Wat ik ten eerste fantastisch vind is dat een Kamerlid, die zijn werk gewoon doet, de waardering krijgt die hij krijgt. Punt. Dat vind ik het allermooiste. Iedereen is altijd alleen bezig met uiterlijk en stunt, maar die man doet gewoon wat hij moet doen. En dat doet hij fantastisch.”

“En ja, ik weet niet of hij het kan, maar dat weet ik van niemand. Ik weet niet of Dilan een kabinet kan leiden en dat weet ik van Rob Jetten ook niet, snap je?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Jort Kelder aanblijven als presentator van Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen