Albert Verlinde en Paul de Leeuw aangevallen: ‘Wéér met BN’ers!’

Albert Verlinde (62) en Paul de Leeuw (61) zetten op hun oude dag een nieuwe stap in hun televisiecarrière. Maar er is ook de nodige kritiek. “Waarom moet het wéér met BN’ers?!”

Albert Verlinde en Paul de Leeuw © Rob Jacobs

Ze vormen met z’n tweeën een topjury voor een programma over musical: Albert Verlinde en Paul de Leeuw. Ze gaan optredens recenseren in de nieuwe RTL 4-show Stars on Stage, die begin volgend jaar in première gaat. De presentatie is in handen van Buddy Vedder en Jamai Loman. De kandidaten? Bekende Nederlanders…

Albert en Paul blij

Albert denkt dat het echt een topshow gaat worden. “In mijn leven heb ik ontelbaar veel musicalacteurs en actrices zien zingen, dansen én acteren. Musical is als het ware topsport en het lijkt me fantastisch om erachter te komen of onze acht BN’ers de combinatie van deze drie disciplines ook aan kunnen.”

En ook Paul is blij: “Een gevarieerde geweldige groep van BN’ers zullen laten zien dat het vak musical niet makkelijk is. Ga er maar aan staan, elke week transformeren in een compleet nieuwe rol, met alles wat daarvoor nodig is. Voor ons wordt het vooral kritisch kijken, genieten, maar ook verwonderen. Geloof me: ze moeten keihard aan de bak.”

‘Waarom BN’ers?!’

Toch is niet iedereen er zo enthousiast over dat het deelnemersveld wéér uit BN’ers bestaat. Het regent boze kritieken in het reactieveld van NU.nl. “Daar zitten we echt op te wachten: BN’ers die opgeleid worden tot musicalster. Gooi er een casting tegenaan en gun het aan nieuw talent!”, briest meneer Frank.

Duke reageert cynisch: “Wat leuk! Eindelijk een programma met BN’ers (een vergeten groep). Hier zaten we op te wachten!”

En Jaap: “Om al de zogenaamde BN’ers aan het werk te houden, krijgt de kijker weer deze narigheid!”

Dezelfde caroussel

Het belooft weer een herhaling van zetten te worden, aldus Max. “Ben sinds 2010 gestopt met tv kijken. Tv verkocht. Reden: Steeds maar diezelfde carrousel met dezelfde koppen. Een goede beslissing, constateer ik nu. Want er is niets veranderd.”

En Jeanny: “Het zoveelste programma met bekende Nederlanders. Ik mis de totale innovatie in de tv-programmering. Altijd weer een programma waarin bekende Nederlanders zich kunnen laten zien. Ik word hier zo moe van.”

Onbekend talent

Saffron vindt dat mastodonten als Albert en Paul zich juist zouden moeten inzetten om nieuw talent een kans te geven. “Jammer dat hier geen onbekend talent geen kans wordt gegeven. Al die BN’ers die het als een spelletje zien, terwijl er genoeg serieuze mensen met talent zijn die het wél als een echt vak zien…”

“Geef die de kans om opgeleid te worden als ze dat om wat voor reden ook bijvoorbeeld zelf niet kunnen betalen. Kun je een mooi programma maken over hun vorderingen en traject met elke aflevering een showelement waarin ze optreden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen