Zwaard van Damocles boven NPO: ook Frits Sissing naar SBS 6?!

Wat blijft er over van de NPO nu de grote leider Frans Klein is overgestapt naar SBS 6? De namen van Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw vielen al, maar wát? Gaat Frits Sissing ook?!

John de Mol, Frans Klein en Frits Sissing © SBS, NPO, RTL

De geruchtenmachine draait op volle toeren nu John de Mol dé grote bobo van de NPO in huis heeft gehaald om SBS 6 uit te bouwen. Frans Klein is plotseling dé man om te vriend te houden als je voor die zender werkt. Wie dumpt hij? En wie neemt hij mee? Er breken weer spannende tijden aan in Hilversum.

Megaster Frits Sissing

De namen van Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw zingen al een tijdje rond, maar nu hangt het zwaard van Damocles al helemaal boven de NPO. Is er ook een risico dat ze de charismatische megaster Frits Sissing kwijtraken?

Tv-expert Victor Vlam sluit niets uit. “Er zijn allerlei mensen die daarover speculeren op internet, wie erbij komt en wie er afgaat. Ik hoorde de naam van Matthijs van Nieuwkerk ook in dit verhaal langskomen. Ik heb geen idee. Maar ik denk wel dat bij dit soort dingen zo’n zenderbaas zijn eigen netwerk meeneemt”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Tussen Kunst & Cash

Er gaan sowieso mensen mee met Frans, benadrukt Victor. “In het verleden toen Erland Galjaard naar Talpa ging, stapte enkele dagen later zijn vrouw Wendy van Dijk ook over naar Talpa. Mensen nemen een eigen netwerk mee. Frans Klein heeft een netwerk binnen de NPO.”

Dan haalt hij Frits Sissing aan. “Misschien denkt bijvoorbeeld Frits Sissing ook wel van: ik wil nog even lekker verdienen in mijn carrière, ik ga naar SBS. Of misschien Sophie Hilbrand als Khalid & Sophie toch uiteindelijk wordt stopgezet. Ik weet het niet. Dat is echt pure speculatie. Maar ik denk wel dat mensen hun eigen netwerk meenemen.”

Onzekere tijd

Frits die kiest voor het grote geld van John de Mol: het zou natuurlijk een flinke aderlating zijn voor de NPO. Wel leuk dat Nelleke van der Krogt dan weer ergens opgegraven moet worden voor de presentatie van Tussen Kunst & Kitsch – zij wordt nog altijd gemist op de nationale televisie – maar de enorme sterrenstatus van Frits is natuurlijk ongekend.

Alle gekheid op een stokje: wat moet SBS 6 in vredesnaam met de presentator van het ietwat belegen Tussen Kunst & Kitsch? Frits is onmiskenbaar hartstikke goed met antieke potjes en pannetjes die half uit elkaar vallen, maar de brokstukken van Linda de Mols imago aan elkaar lijmen is toch echt andere koek.

Wie moet er weg?

Mogelijke transfers zijn spannend, maar nog smeuïger wordt het op het gebied van gedwongen exits. Welke SBS 6-ster moet eruit en welke mag blijven? “Ik denk dat er voor de sterren van SBS echt een onzekere tijd gaat aanbreken, want ik denk dat je gewoon kan verwachten dat Frans Klein er echt dingen anders gaat doen”, aldus Victor.

Hij besluit: “Het is een andere man met een andere achtergrond en als hij met de bezem door SBS gaat, kan dat echt grote gevolgen hebben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen