Wendy van Dijk ontbreekt op 50-koppige longlist: ‘Dit is shocking!’

Wow: de tv-carrière van Wendy van Dijk zit volgens Televizier dermate in zwaar weer dat ze haar niet eens meer op de 50-koppige (!) longlist voor de Ster-prijs hebben gezet. “Dit is shocking.”

Tina Nijkamp en Wendy van Dijk © SBS 6

Het is een feit dat de tv-carrière van Wendy van Dijk al lang en breed over het hoogtepunt heen is, maar is het er echt zó slecht mee gesteld dat ze niet eens meer een plekje verdient in de 50-koppige longlist voor de Zilveren Televizier-Ster? Blijkbaar, merkt Mediapark-fluisteraar Tina Nijkamp op. En dat terwijl zelfs types als Anniko van Santen ertussen staan!

‘Echt shocking’

Tina, die jarenlang de zenderbaas was van SBS 6, is echt even in shock op deze dinsdagmiddag. “Toch wel heel shocking. Wendy van Dijk staat NIET tussen de presentatoren waarop gestemd kan worden voor beste presentator. En dat terwijl ze best veel heeft gepresenteerd: Wie van de Drie, Liedje op het Eerste Gezicht, Ministars.”

Andere grote tv-vrouwen staan er wel gewoon tussen, schrijft ze op haar analysekanaal. “Chantal Janzen, Linda de Mol (alleen Miljoenenjacht), Yvon Jaspers en vele anderen wel. Ook Marieke Elsinga van het geflopte Alles is Muziek staat er tussen.”

Dreun voor Wendy

Wendy is nog aan het bijkomen van het denguevirus, maar, zo zegt Tina: “Na de knokkelkoorts opnieuw een dreun voor Wendy. Dit zal toch pijn doen. Om hier opeens na al die jaren niet meer tussen te staan. P.s. ook Gordon, Anita Witzier en Carrie ten Napel kan ik er niet tussen vinden.”

Het is vier jaar geleden dat Wendy van RTL 4 naar SBS 6 vertrok. “Het heeft miljoenen opgeleverd maar qua programma’s eigenlijk alleen maar flops. Volgend jaar juni loopt haar contract af. Wordt dat nog verlengd of wordt ze ook ‘freelancer’ zoals Winston Gerschtanowitz en Gordon?”

‘Freelancers’

Waarom zet Tina freelancer nou tussen aanhalingstekens? Omdat dit de nieuwste tactiek is om tv-sterren te dumpen zonder gezichtsverlies: gewoon zeggen dat ze lekker gaan ‘freelancen’. Maar als je heel graag een tv-ster wil behouden, dan verleng je natuurlijk gewoon het contract. “Voor de ‘showtrappresentatoren’ lijkt een nieuw tijdperk in te gaan.”

Ze vervolgt: “John de Mol lijkt sowieso niet meer zo happig (want heel duur) op vaste contracten, behalve als het echte kijkcijfermagneten zijn zoals de VI-mannen of presentatoren van dagelijkse shows over nieuws en sport.”

Ring voor Hélène?

Hélène Hendriks, de nieuwe grote vrouwelijke ster van SBS 6, staat wél op de nominatielijst. En ook voor de Gouden Televizier-Ring, namelijk met De Oranjezomer. “Vorig jaar was nog een heuse rel rondom VI dat je niet op Vandaag Inside kon stemmen voor de Televizier-Ring, dat leek te veel op Voetbal Inside”, herinnert Tina zich.

Ze besluit: “Daar waren René, Wilfred en Johan boos over. Dit jaar staat De Oranjezomer er wel tussen. Gaan ze campagne voeren voor Hélène Hendriks en haar programma? Vanavond weten we het.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk is van de 50-koppige Televizier-longlist af. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen