Wendy van Dijk (52) besmet met denguevirus, situatie lijkt stabiel

Wendy van Dijk (52) is tijdens haar vakantie in Thailand getroffen door een horrormug. Ze is besmet met het denguevirus en voelt zich nu verschrikkelijk slecht, al lijkt haar situatie stabiel.

Wendy van Dijk © Instagram, SBS

Het is algemeen bekend dat Wendy van Dijk een healthy lifestyle aanhangt, maar tegen een horrormug is niemand bestand. Tijdens haar vakantie in Thailand heeft een van die krengen haar te grazen genomen, en daardoor is de sterpresentatrice van Talpa enorm ziek. Ze ligt momenteel op bed en vraagt haar volgers om hulp.

Mug prikt Wendy

Wendy heeft vanochtend een foto geplaatst in haar Instagram-stories met daarbij de tekst: “Getroffen door de denguemug. Thailand. Knokkelkoorts. Heb je tips? Enige remedie is paracetamol.”

De presentatrice vraagt aan haar volgers of zij ook wel eens dengue (of knokkelkoorts) hebben gehad, maar 95 procent zegt van niet. Jaarlijks worden wereldwijd naar schatting 90 miljoen mensen ziek door dit virus. Een klein deel van de infecties ontwikkelt zich tot een ernstige vorm, bijvoorbeeld met ernstige bloedingen en orgaanfalen.

Levensbedreigend

Complicaties als het dengue hemorragische koorts en dengue-shocksyndroom kunnen levensbedreigend zijn. Het overkwam ook Lieke Pijnappels van het reisblog Little Wanderbook een keer. Zij was er twee maanden ziek van en moest worden opgenomen in het ziekenhuis, vertelde ze enige tijd geleden aan RTL Nieuws.

Het was echt afschúwelijk, aldus Lieke. “Mijn huid leek verbrand, ik had jeukende handen en voeten, water smaakte zuur. Muggen zijn de dodelijkste dieren in de tropen, niet de slangen en krokodillen. Dat is echt iets om te onthouden en om op te letten.”

Vrouwen boven 50

Als vrouw van boven de 50 jaar is het denguevirus potentieel een stuk gevaarlijker voor Wendy, omdat het risico dat je het dan al eens eerder hebt gehad – bijvoorbeeld in een milde vorm – groter is. En, zo legt Lieke uit: “Als je dengue hebt doorgemaakt en je krijgt het nog een keer, dan is de kans op heel heftige verschijnselen tien keer zo groot.”

Vooralsnog lijkt de situatie van Wendy stabiel, omdat ze vanochtend dus in staat was om een Instagram-story te plaatsen. Ernstige complicaties zijn in dit stadium van de infectie echter nog niet uitgesloten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk voelt zich heel erg ziek door een horrormug

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen