VVD-raadslid Albert Verlinde staat open voor regeren met Wilders

Albert Verlinde, VVD-raadslid in de gemeente Vught, staat open voor regeren met Geert Wilders. “Je kunt niet twintig jaar lang tegen zo’n partij blijven zeggen van: jullie doen niet mee!”

Albert Verlinde en Geert Wilders © SBS 6

De VVD lijkt na het vertrek van minister-president Mark Rutte de deur op een kier te zetten voor regeren met de PVV van Geert Wilders, maar dan moet rechts wel een meerderheid zien te halen zónder het CDA. De nieuwe leider van die partij, Henri Bontenbal, heeft namelijk uitgesloten om met de PVV-leider in een coalitie te gaan.

Oud vuil

Johan Derksen vindt dat bespottelijk van Bontenbal. “Meneer Bontenbal doet dat omdat hij vindt dat de PVV de democratie in Nederland niet serieus neemt en vervolgens cancelt hij een hele groep Nederlanders. Alsof dát democratisch is! Ik vind dat die hele groep niet iedere verkiezingen als oud vuil buiten de deur gezet moet worden.”

Hij vervolgt in zijn talkshow Vandaag Inside: “In een coalitie moet je áltijd water bij de wijn doen en als bij de PVV in zo’n coalitiegesprek de scherpe kantjes eraf zijn, dan is het gewoon een fatsoenlijke partij.”

Albert staat open

Albert Verlinde denkt dat zijn partij best weer in zee kan met de PVV. “Bij Rutte vond ik het anders. Die had een soort persoonlijk trauma. Maar nu hij weg is vind ik ook dat je als VVD zijnde moet zeggen… Je kunt toch niet tegen een partij die al twintig jaar altijd achttien of twintig zetels haalt, blijven zeggen: ‘Jullie doen niet mee!’”

Hij vervolgt: “Ik bedoel: iedereen heeft het altijd over Pieter Omtzigt, maar Geert Wilders is ook een heel goed Kamerlid. Je kunt het niet altijd met hem eens zijn, maar hij kan debaten.”

‘Dan klop je!’

De reactie van Wilders op het vertrek van Rutte was ook heel professioneel, vindt Albert. “Als je zag hoe hij onmiddellijk reageerde toen Rutte iedereen verraste… Het was een fantastische toespraak. Meteen ten eerste respect tonen en ten tweede ook zeggen: ‘We waren het niet met elkaar eens’, dus ook niet slijmen. Dan klop je! Dus wat dat betreft…”

Het zou zomaar eens kunnen gaan gebeuren, aldus Albert. “Ik voorspel bij deze campagne dat Geert Wilders zich zeker naar de VVD ook heel rustig gaat opstellen. Dat denk ik.”

Asielbeleid

Misschien heb je de PVV ook wel nodig om bepaalde problemen op te lossen, aldus Albert. “Het asielbeleid wordt gewoon het hoofdthema. Daar ben ik van overtuigd. En ik denk klimaat en duurzaamheid ook. We worden gegijzeld door allerlei maatregelen waar we niet om gevraagd hebben en die onze portemonnee raken.”

Hij besluit: “Als ik op dit moment de voorman zou zijn van de PvdA of van Mao, de SP, dan zou ik zeggen: ‘Luister, heel die regels met duurzaamheid zijn niet te betalen voor de gewone man!’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de PVV mag meeregeren, desnoods in een gedoogconstructie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen