Pieter Omtzigt woest op Hart van Nederland: ‘Dit gaat grens over’

Pieter Omtzigt is er zwaar ontdaan over dat een cameraploeg van Hart van Nederland zich in de woonkamer van zijn bejaarde moeder heeft weten te kletsen. “Dit gaat de grens over.”

Sam Hagens en Pieter Omtzigt © SBS 6

Het nieuws dat Pieter Omtzigt een eigen partij begint beheerste gisteren alle media. Ook Hart van Nederland opende de uitzending ermee en deed verslag vanuit het dorp waar hij opgroeide: Borne. En daar heeft de verslaggever van dienst zich op een handige manier weten binnen te kletsen bij zijn bejaarde moeder.

Hart bij ma Omtzigt

Omtzigt vindt het véél te ver gaan. “Een cameraploeg vond het nodig om bij mijn 82-jarige moeder aan te bellen met de microfoon en licht in de aanslag. Ze wilde hen niet binnenlaten en vertelde dat. Toch bleef de ploeg aandringen totdat ze toegaf. Het zou fijn zijn als we bepaalde grenzen niet overgaan. Mijn directe familie heeft hier niet voor gekozen.”

Hij vult even later aan op X: “Adequate reactie van de journalist, die gelijk belde. Dank. Enig verschil van inzicht over het precieze verhaal. Maar waardeer de reactie zeer.”

Woeste reacties

De klacht van Omtzigt levert woeste reacties op van zijn volgers. “Hart van Nederland, gewoon bizar wat jullie doen. Had die vrouw met rust gelaten. Mafklappers”, zegt ene Danny.

Oud-PvdA-politica Myrthe Hilkens: “We hebben een A. We hebben een A. We hebben een S. AASgieren. Goor. Vies. Bah. Als dit je verdienmodel is, moet je misschien omscholing overwegen. ✌🏻”

Brent Hadderingh, fractievoorzitter van FvD Almere: “Maar waag het natuurlijk niet om deze types rioolratten te noemen.”

Sam verdedigt

Sam Hagens, de sterverslaggever van Hart van Nederland, verdedigt de collega die deze reportage heeft gedraaid. “Dat is wel een beetje een pijnlijk verhaal eigenlijk”, zegt hij in de nieuwste Vandaag Inside. “Een collega van mij was vandaag in Borne, daar is hij opgegroeid, en wilde een reportage maken over wie Pieter Omtzigt is.”

En toen? “Hij liep daar door de buurt en hoorde dat de moeder van Omtzigt daar ook woonde, heeft daar aangebeld en Omtzigt heeft daarover getweet dat mijn collega daar met een draaiende camera en met een lamp in de aanslag daar stond. Dat klopt niet. Die camera zat gewoon in de auto, hij is naar de deur gegaan, heeft het gevraagd.”

Iets minder helder

De moeder van Omtzigt was verrast, geeft Sam toe. “Maar uiteindelijk, toen de uitleg kwam van: ‘We willen een mooi verhaal over Pieter maken’, zei die vrouw zelf: ‘Kom maar binnen, dan doen we binnen een interview.’”

Hij besluit: “Wat nu blijkt is dat ze soms iets minder helder is dan hoe ze overkomt. Dat blijkt na een gesprek met Pieter Omtzigt, dus wij gaan dat gesprek verder ook niet meer uitzenden. Dat is gewoon pijnlijk geweest, maar opgelost nu.”

Hart van Nederland heeft de uitspraken van Omtzigts moeder nog wel in een online publicatie meegenomen. De foto van de bejaarde vrouw is wél verwijderd.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hart van Nederland te ver is gegaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen