Peter Gillis geeft dikke pluim aan Talpa-directie: ‘Ze doen het goed’

Peter Gillis is het niet eens met de kritiek dat Talpa een immoreel bedrijf zou zijn. Hij geeft John de Mol en zijn directeurenleger juist een dikke pluim. “Ze doen het allemaal wel goed.”

Peter Gillis © SBS 6

Er is enorm veel kritiek op het Peter Gillis-beleid van John de Mol. Veel mensen vinden het onbegrijpelijk dat een bedrijf zich überhaupt wil associëren met zo’n persoon, of hij nou wordt veroordeeld voor de mishandeling van Nicol Kremers of niet. Er zijn inmiddels immers genoeg redenen om het onophoudelijke Gillis-geknuffel bij Talpa te stoppen.

‘Talpa doet het goed’

Peter is er blij mee dat John hem lekker op de buis houdt. “Ja, seizoen elf gaat gewoon door”, zegt hij triomfantelijk in de nieuwste Shownieuws. “Natuurlijk hebben heel veel mensen geprobeerd om het van de buis te krijgen door allerlei dingen, maar ik moet zeggen: Talpa doet dat wel goed. Zolang als er geen veroordeling is, ja…”

Hij vervolgt: “Het zijn allemaal aannames wat mensen roepen en doen. Ik zeg altijd: hoge bomen vangen veel wind. Daar lacht iedereen om, maar zo is het wel. Wen zegt al wel: ‘Peter, je hebt een dikke huid.’”

Hebben de Talpa-marionetten in de studio er nog een kritische opmerking over? Evert Santegoeds: “Hij is flink afgevallen.”

‘Ik betaal niet zelf!’

Volgens de manager van Nicol gaan er volop geruchten dat SBS 6 het nieuwe seizoen van Massa is Kassa alleen uitzendt omdat Peter zelf betaalt. Dat verwijst hij bij RTL Boulevard naar het rijk der fabelen: “Als iedereen Petertje kent, dan is dat zeker niet aan de orde. Ik denk dat het allemaal afgunst is, jongens.”

Hij vervolgt: “Iedereen heeft natuurlijk geprobeerd om Massa is Kassa van de buis af te krijgen. Ik vind het prima, maar wij filmen gewoon door. Het kan misschien nog heel lang duren voor die uitspraken er zijn, maar laat het recht straks ook maar zegevieren. Dat is prima.”

Imago opvijzelen

Mediakenner Victor Vlam vindt dat deze man gewoon van de buis moet. “Het beschikbare bewijs dat wij al kennen – en dat zal niet zoveel zijn als het Openbaar Ministerie heeft – vind ik al behoorlijk heftig. Dus dat hier dingen zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen, dat is wel duidelijk”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Hij vervolgt: “Maar desalniettemin krijgt die man toch een platform, prime time op SBS, om zijn imago op te vijzelen. Nou, die kritiek, die deel ik wel. Ik begrijp deze beslissing echt totaal niet.”

Smoesje

Talpa beloofde eerder deze zomer nog om de Gillis-soap on hold te zetten tot een uitspraak van de rechter, maar ze gaan toch gewoon uitzenden. Victor: “Ik was daar destijds al echt heel erg sceptisch over, om de hele simpele reden dat opnamedagen vreselijk duur zijn. Het is dan best wel gek als je denkt dat je dat niet gaat uitzenden.”

Hij besluit: “John de Mol heeft diepe zakken, maar hij is geen miljardair geworden door geld over de bank te smijten. Ik denk dat zij altijd de intentie hadden om het uit te zenden (…) maar dat ze dus al die tijd hebben gewacht tot er een smoes was om het alsnog te kunnen uitzenden. En in dit geval is de smoes: de rechtszaak is uitgesteld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Peter Gillis überhaupt zo'n hoofdpodium verdient, of hij nou veroordeeld wordt of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen