Ondraaglijke zenuwpijn treft Carlo Boszhard, geen plek bij specialist

De 54-jarige tv-presentator Carlo Boszhard is getroffen door ondraaglijke zenuwpijn. Het gezicht van programma’s als Make Up Your Mind is met spoed overgebracht naar de tandarts.

Carlo Boszhard © RTL

Je kunt als succesvolle A-ster een hoop narigheid afkopen, maar fysiek leed slaat niemand over. Carlo Boszhard, die al een tijdje kwakkelt met zijn gezondheid en zich een paar maanden geleden nog zorgen maakte over zijn hart, is ditmaal getroffen door een verschrikkelijke zenuwpijn. Een zenuwpijn die door merg en been gaat.

‘Haal mijn hoofd eraf’

Carlo vertelt in zijn Televizier-column dat zijn broer Ron Boszhard hem vorige week met spoed naar de tandarts heeft gebracht. “De pijn was zo heftig dat er maar één ding hielp: spoelen met een slokje water. Het werkte tot het water op lichaamstemperatuur was, na ongeveer 40 seconden. Daarna kwam de ondraaglijke zenuwpijn terug.”

Tot overmaat van ramp kwam Carlo onderweg naar de tandarts in de file terecht. “Met een flesje water met nog een paar slokjes. Iedereen die ooit deze pijn heeft gevoeld, weet in wat voor horrorverhaal je zit. Ik ook. De afgelopen dagen waren een hel. Je kan niks meer, bent niks meer. Ik was overmand door een gevoel van ‘haal mijn hoofd er maar af’.”

Geen plek voor Carlo

Heel even leek de tandarts Carlo niet te kunnen helpen. “Voor het trekken van een verstandskies en het behandelen van een ontstoken zenuw in de kaak probeerde hij mij door te sturen naar een specialist. Ik kon over twee maanden terecht. Pijn is in Nederland namelijk geen spoed, tenzij je ook heftige koorts hebt.”

En toen? “Met een tang heeft mijn tandarts uiteindelijk zelf ingegrepen. Het was niet de kies die schuldig was aan dit drama. Mijn tandarts weet wat pijn is: je moet goed kijken, het lijkt soms niet wat je denkt. Ik heb de boosdoener voor me in een doosje liggen: een ontstoken wortel. Ik kijk er verbaasd naar, hoe kan zoiets kleins zo veel pijn geven?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u Irene Moors aan de zijde van Carlo Boszhard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen