Maxime Meiland krijgt kritiek van René Mioch: ‘Jezus, moet dit?!’

Maxime Meiland krijgt pittige kritiek te verwerken van René Mioch. De filmkenner van Shownieuws vindt het twijfelachtig dat zij haar 6-jarige dochtertje zo voor de camera sleept.

Maxime Meiland en René Mioch © SBS 6

Het was gisteren het openingsitem van Shownieuws: de zesde verjaardag van het dochtertje van Maxime Meiland. Ze verschenen met z’n tweeën voor de camera vanaf hun vakantieadres in Turkije. Nu ze zes jaar oud is zitten er ook minder limieten aan haar verschijningen in de media, legt Privé-baas Evert Santegoeds uit aan de desk.

Impact op kinderen

Volgens Evert kan het dochtertje nu meer ingezet worden. “Nu is ze 6 en mag er iets meer tot haar 13e ongeveer en vanaf dan kun je gewoon zelf tv-ster worden.”

Presentatrice Tooske Ragas: “Ik vind het ook niet een heel slecht idee dat iemand een beetje ernaar kijkt. Het kan best een impact hebben, toch, op kinderen?”

Evert: “Ja, ze zit op school en dan is zij natuurlijk bekend van tv. Klasgenootjes vinden daar wat van en ouders ook. Daar krijgt zij allemaal mee te maken. Dat is zeker met zo’n uitgesproken type als Martien als opa… Daar moet je kinderen wel voor beschermen.”

‘Niet mee bezig’

Shownieuws laat ook een of andere psycholoog, Steven Pont, aan het woord over de Meiland-dochter: “Het is goed om er stil bij te staan wat het effect is op zulke jonge leeftijd.”

Maxime zelf: “Eigenlijk ben ik daar nog niet zo mee bezig in mijn hoofd. Volgens mij vindt ze het zelf ook wel leuk en ze wil af en toe ook met de mensen op de foto. Ja, nee, ik laat het zo voorlopig. Ja, hoor!”

Steven: “Als je zo rond je vierde, vijfde, zesde, zevende beseft wat de impact is van datgene wat er in je leven gebeurt en dat andere mensen dat allemaal zien… Op dat moment loop je dus het gevaar om eigenlijk van jezelf verwijderd te raken.”

René haalt uit

Filmkenner René Mioch haalt vervolgens uit naar Maxime. “Je zit naar een soort privéding te kijken waarvan ik denk: Jezus, moet je dat op die manier delen? Ik heb daar best wel moeite mee.”

Bart Ettekoven: “Ze delen alles.”

René: “Ik vind het mooi dat jullie uiteindelijk wel zeggen van: ‘Er is een bepaalde leeftijd wanneer je er misschien op een gegeven mee op moet houden om je kinderen naar voren te schuiven.’”

Bart: “Ja. Ik denk dat je er als klein kind minder last van hebt dan als puber bijvoorbeeld.”

Instagram

Maxime met haar kinderen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers die hun kinderen inzetten voor publicitair gewin: prima of mixed feelings?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen