Hélène Hendriks toont voor het eerst haar missende vingertopje

Hélène Hendriks is by far de meest populaire SBS 6-vrouw, maar zelfs iemand die zwaar overladen wordt met complimenten kan zo haar onzekerheden hebben. “Dit is mijn pink.”

Hélène Hendriks © SBS 6

Live op televisie, prime time, heeft Hélène Hendriks gisterenavond één van haar grootste onzekerheden overwonnen. De populaire presentatrice wringt zich al jaren in allerlei bochten om ervoor te zorgen dat haar rechterpink niet in beeld komt en wat doet ze nu? Ze laat haar rechterhand pontificaal zien op televisie. “Hier is een klein stukje af.”

Rechterpink

Hélène werkt in een wereld waar de gemiddelde vrouw botox eet als ontbijt. Temidden van al dat uiterlijk vertoon heeft de presentatrice er jarenlang veel moeite mee gehad om rond te lopen zónder het topje van haar rechterpink. Die verloor ze ooit tijdens een hockeywedstrijd, waardoor haar carrière als hockeyster abrupt eindigde.

De presentatrice zes jaar geleden: “Ik schaam me er een beetje voor dat het niet meer aan mijn hand zit. Zal nooit een microfoon zo vastpakken dat je die pink kunt zien.”

Mooie handen

Ondanks die onzekerheid bracht Hélène haar handen gisterenavond zélf ter sprake in de talkshow De Oranjezomer. “Jack, meteen met de deur in huis: vind jij dat ik mooie handen heb?”

Tafelgast Jack van Gelder: “Ja, een goede maat, ja.”

Hélène: “Goede grootte?”

Jack: “Ja, je hebt mooie handen, ja. Je hebt pianohanden, ja, zouden ze zeggen.”

Eraf geslagen

Dan steekt Hélène, ogenschijnlijk zonder gêne, haar rechterhand op. “En deze? Er is een klein stukje af, zoals je ziet. De pink.”

Jack lijkt verrast en zegt: “Hoe is dat gebeurd? Met hockeyen ofzo?”

Hélène: “Ja, dat is eraf geslagen, maar dat weet ik altijd goed te verbergen, behalve nu. Ik vraag dat omdat jij naar Theo Maassen hebt gekeken en jij zegt: ‘Hij heeft de perfecte presentatiehanden.’ Wat bedoel je?”

Joekels

Ja, beaamt Jack. “Ik ben geen Zomergasten-man, dat duurt me vaak te lang en niet elke gast interesseert me, maar ik heb afgelopen zondag zitten kijken en zeker het begin: ik vind het ongelooflijk knap dat hij een interview ingaat zonder papier en een oortje. Wat mij opviel is dat hij héle grote handen heeft.”

Hélène: “Ja, joekels.”

Jack: “Ik had in het gesprek het idee dat hij mensen omvat op een goede manier. Hij heeft ze echt gecontroleerd vast.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks is by far de populairste SBS 6-vrouw. Of ziet u toch liever Wendy van Dijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen