Dries Roelvink gestenigd in VI: ‘Met die twee eikels van zonen!’

De wijnproevende feestzanger Dries Roelvink is verbaal gestenigd in de kijkcijferhit Vandaag Inside. Zijn keuze om Jacques Brel te gaan coveren valt niet in goede aarde. “Heiligschennis.”

Roelvinkjes © Jasper Suyk

Je ziet ze de hele dag voorbij paraderen op Instagram: de Roelvinkjes. Papa Dries zien we om de paar dagen in driedelig kostuum over het vliegveld lopen, zoontje Donny laat zien hoe hij van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds aan de gewichten hangt en broer Dave hangt tegenwoordig de verslavingsdeskundige uit.

Dries Brel

Het is volks en een tikje ordinair. Toch durft Dries het nu aan om de legendarische Jacques Brel te gaan coveren. De zelfbenoemde vinoloog deed die aankondiging gisterenochtend in De Telegraaf en helaas voor hem heeft ook de nietsontziende Johan Derksen een abonnement op die krant.

Johan vindt het een grove schande dat Dries zich aan de liedjes van Brel waagt, zegt hij in Vandaag Inside. “Ik ben een heel erge Jacques Brel-fan en ik heb vanochtend nog even opgezocht wie hem allemaal gecoverd hebben en dan kom je bij de groten der aarde. Van Neil Diamond tot Bowie en Frank Sinatra; dat soort mensen.”

Twee eikels

Grootheden dus, aldus Johan. “En eh, nu gaat onze vriend uit Amsterdam, Dries Roelvink… Dries Roelvink is een heel leuke man die als zanger nog nooit iets gepresteerd heeft en er altijd in slaagt om samen met die twee eikels van zonen in de publiciteit te komen en die maakt nu de keuze om Brel te gaan coveren. Dat vind ik een vorm van heiligschennis.”

Die man moet hoognodig tot de orde worden geroepen, vindt hij. “Dries is een leuke zanger voor bruiloften en partijen, echt zo’n Amsterdamse volkszanger, maar hij moet met z’n klauwen van Brel afblijven, joh. Dat kan helemaal niet. Ik vind het eigenlijk niet kunnen. Mensen in zijn omgeving hadden moeten zeggen: ‘Dries, niet doen!’”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen