Dennis Weening verbaast bij Op1, verdedigt kussende voetbalbobo

Dennis Weening gaf gisterenavond in de talkshow Op1 een afwijkende mening over de ongevraagde kus van Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalfederatie. “Het is zó ontploft.”

Dennis Weening © NPO

De controversiële kus die Luis Rubiales na de WK-finale gaf aan de Spaanse speelster Jennifer Hermoso komt volgens sommigen in een ander daglicht te staan nu er een video is opgedoken uit de spelersbus. Daarin is te zien hoe de Spaanse voetbalsters vooral lacherig doen over het hele incident. Is het dan wel zo erg, vraagt Dennis Weening zich af.

‘Het is zó ontploft’

Dennis zegt aan de talkshowtafel van Op1 dat hij blij is met het opduiken van die video. “Ik moet zeggen: ik ben eigenlijk wel een beetje blij dat dit nu zo naar buiten komt. Nou ja, gewoon, het wordt anders weer zo’n enorm ding over mannen die dan zo erg over de vrouwen… En dat ze dan zo het slachtoffer was…”, zegt hij.

Hij denkt dat we het niet te groot moeten maken. “Misschien was ze wel verrast en ik weet ook niet precies hoe het is gegaan, maar dat die vrouwen er zelf ook kunnen om lachen dat geeft een beetje hoop – hoe erg het ook is – dat het ook niet een té groot ding wordt. Het is natuurlijk zó enorm ontploft in de media.”

Ander daglicht

Op1-presentatrice Carrie ten Napel: “Zet het het inderdaad in een ander daglicht? Ik bedoel: ze waren boos en deze man wordt elke dag aan de schandpaal genageld.”

Dennis: “Maar is het echt zo? Misschien dachten de dames van het voetbal zelf later ook wel van: misschien is het een beetje overdreven wat de media er nu van maakt. Dat weet ik niet. Toen ik deze beelden zag, dacht ik: oké, als deze vrouwen zelf er onderling al een beetje om lachen…”

Fragment

Het bedoelde filmpje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de ophef over de controversiële kus van Luis Rubiales overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen