Angela de Jong weigert borrel met Peter van der Vorst: ‘Laat mij!’

Angela de Jong heeft zich één keer laten verleiden om koffie te drinken met de Hilversumse tv-bobo’s, maar dat doet ze niet meer. “Ik wil helemaal niet borrelen met die mensen.”

Peter van der Vorst en Angela de Jong © RTL, Michel Schnater / M

Van alle columnisten wordt Angela de Jong het meest gevreesd in Hilversum. Als hét uithangbord van het AD kan ze een flinke stempel drukken op de publieke opinie over tv-zenders en tv-sterren. De baasjes op het Mediapark proberen haar daarom flink te paaien en één keer is ze ingegaan op zo’n verzoek om de banden aan te halen, zegt ze op NPO Radio 1.

Angela wil niet borrelen

Angela wil er inmiddels niets meer mee te maken hebben. “Ik zit niet te borrelen met mensen, ik ga geen koffie drinken. Nou ja, de bobo’s willen nog wel eens koffie drinken. Die heb ik allemaal een rondje gedaan bij hen op kantoor. Heel transparant. En daar heb ik anderhalf uur gezeten vervolgens. En daarvan dacht ik steeds: ja, wat heb ik hier aan?”

Je schiet er niks mee op, aldus Angela. “Ik ben bij alle drie de zenderbazen geweest, dus dan heb ik het over Peter van der Vorst, Frans Klein, toen hij bij de NPO zat, en John de Mol. (…) Het is allemaal heel leuk om te horen dat ze me ‘geweldig’ vinden, maar het helpt niks, want als jij slecht presteert, dan schrijf ik nog steeds op dat je slecht presteert.”

Hoe gaat het?

Hoe gaat zo’n ontmoeting met John of Peter dan? “Nou, van: ‘Geweldige columns. Ja, ik kan dat natuurlijk niet in het openbaar zeggen, maar we zijn het altijd met je eens.’ Weet je wel, daar zijn ze altijd heel goed in en dat moet je dan ook gewoon filteren. Ik bedoel: het gaat altijd om wat je bent, nooit om wie je bent en ze hebben altijd iets van je nodig.”

Ze vervolgt: “Het is altijd bedoeld om toch een beetje je wat vriendelijker te paaien en je een bepaalde kant op te krijgen. Dat je er dan iets minder scherp over schrijft of dat je begrijpt wat die ideeën erachter zijn. En ja, ik vind het allemaal stuk voor stuk aardige mensen, maar dat betekent niet dat ik opeens sta te juichen bij alles wat ze doen.”

Geen rondje meer

Een koffierondje of borrelrondje gaat Angela niet meer doen. “Soms willen ze dan nog een keertje koffiedrinken. Ik heb zelf echt geleerd van dat hele rondje: ik vind het allemaal heel leuk om te horen wat jullie in het verschiet hebben liggen en daar mag dan nog niet overgeschreven worden, maar dat vertellen ze dan vast aan jou.”

Ze vervolgt: “Dan denk ik altijd: wat heb ik daaraan? Ga met mijn collega’s die over het nieuws schrijven, ga daar gewoon lekker mee koffiedrinken en niet met mij. Laat mij gewoon naar de televisie kijken.”

Vriendschappen

Vriendschappen sluiten doet Angela ook niet op het Mediapark. “Die kies ik bij voorkeur niet in de televisiewereld, moet ik je zeggen. Dat vind ik over het algemeen niet de meest leuke mensen.”

Het blijft volgens haar bij beleefdheden. “Als je wat wil weten van iemand, dan app je hem om dat te vragen. En soms als je hoort dat er iemands moeder is overleden, of er iets heuglijks is gebeurd, dan stuur je iemand nog wel eens een appje, maar daar houdt het echt wel mee op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong heeft koffiegedronken met drie bobo's. Met welke heer is dat volgens u het leukst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen