Wim Kieft vergeet parkeerapp uit te zetten in Amsterdam: ’41 euro!’

Wim Kieft is per ongeluk vergeten om zijn parkeeractie te beëindigen na een kappersbezoekje in Amsterdam en dat heeft hem een gepeperde rekening opgeleverd. “41,95 euro!”

Wim Kieft © De Oranjezomer

Het stoort televisiebekendheid Wim Kieft mateloos dat je het centrum van Amsterdam nauwelijks meer kunt bereiken met de auto. Hij reed er laatst weer naartoe in zijn bolide en het was echt een drama, vertelt hij in de podcast Kieft Jansen Egmond Gijp. “Dat parkeren in Amsterdam is sowieso onmogelijk.”

Amsterdamse knip

Amsterdam is steeds slechter bereikbaar, klaagt Wim. “Sowieso de binnenstad in Amsterdam is niet… Omdat een of andere wethouder van D66 in Amsterdam heeft bepaald dat ehhh… Ze hebben een knip gezet op de Wibautstraat. Dat is zo’n beetje de doorgangsweg om in Amsterdam centrum te komen.”

Hij vervolgt: “Daarbij hadden ze ook de Van Woustraat dichtgegooid en de Stadhouderskade dichtgegooid. En ik moest precies op de Amstel zijn, naar ga daar maar zien te komen. Daar ben ik uiteindelijk toch gekomen.”

41,95 euro

Wat moest Wim doen in het centrum? “Ik moest naar de kapper en dat duurde… Nou ja, die kappers lopen altijd uit. Die zitten alleen maar te ouwehoeren met elkaar de hele dag. Tussendoor knippen ze nog een beetje. Het zijn er twee. Ze hebben ook alle twee een hondje. Dat is wel heel gezellig.”

Hij vervolgt: “Maar goed, dan moet je je parkeermeter aanzetten en die was ik vergeten uit te doen. Ja, dat is niet verstandig in de binnenstad van Amsterdam. Daar kwam ik achter toen ik op de A4 zat richting Den Haag. 41 euro 95. Ja, dat gaat toch helemaal nergens over? Dat gaat toch nergens over in Amsterdam, of wel? Hahaha.”

Toeristen

Parkeren in het centrum van Amsterdam kost 7,50 euro per uur. Veel te duur, vindt Wim. Dat centrum is sowieso niet meer wat het geweest is, zegt hij. “Er lopen echt alleen maar toeristen. Het is een ander sfeertje geworden natuurlijk.”

Heeft Wim buiten de A10 ook wel eens last van autoleed? “Ja, ook toen wij met VI bij die vakantieparken zaten. Dan moest je over die A12. Ik wist helemaal niet dat je daar maar 80 mocht rijden. Ik ben daar een keertje of 7, 8 geweest en dat was allemaal raak. Dat is meer dan 1.500 euro. Ja. Daarom ben ik aan deze podcast begonnen. Hahaha.”

Flitsmeister

René van der Gijp begrijpt er helemaal niets van dat zijn collega zo vaak is geflitst. “Ik heb Johan laatst ook al uitgelegd dat Flitsmeister bestaat. Die geeft het gewoon aan als je ergens komt.”

Ondanks die aanbeveling gebruikt Johan die app nog steeds niet. “Het zijn toch die jongens aan wie het moeilijk uit te leggen is…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wim Kieft klaagt over de bereikbaarheid van de binnenstad van Amsterdam. Moet hij niet gewoon een andere kapper zoeken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen