Wat verdient Yvonne Coldeweijer bij Podimo? ‘Veel meer dan ik!’

Yvonne Coldeweijer is al bijna een jaar een van de prominentste gezichten van de podcastdienst Podimo. Hoeveel verdient ze daar? In elk geval veel meer dan haar co-host Mark Koster…

Mark Koster en Yvonne Coldeweijer © RTL

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Yvonne Coldeweijer samen met haar bevriende collega Mark Koster een podcast over juice begon: De Juice Show. Als juicekoningin is ze een van de meest besproken vrouwen in de showmedia en daarom zag de betaalde podcastdienst Podimo haar wel als een mooi uithangbord.

Yvonne krijgt meer

Podimo betaalt de makers volgens het vakblad Villamedia een ‘goed’ salaris. Mark vertrouwt het tijdschrift toe dat het in zijn geval om een ‘bovenmodaal’ basisinkomen gaat. En de hoofdpersoon van hun podcast, Yvonne? “Die krijgt volgens hem nog veel meer. Terecht, vindt Koster”, is te lezen in het blad.

Tim de Gier, head of content van Podimo, zegt daarop: “Ja, want Yvonne brengt een groot publiek op de sociale media mee. Net als Dionne (Slagter, van de ‘Moordcast’), dat is helemaal absurd: 862.000 abonnees op YouTube!”

Juice-ophef

De interviewer van Villamedia wil van Tim weten wat hij, ‘als deftige ex-VN’er en ex-NRC’er, zelf vindt van Yvonne’s juice. “Yvonne maakt bij ons een interessante show over de wereld van juice en alle afwegingen die daarbij horen. De ophef gaat vooral over de onthullingen op haar Instagram.”

Als hij streng gevraagd wordt of je iemand wel een podium moet geven die ‘journalistieke regels aan haar laars lapt’, zegt Tim: “Dat bekijken wij geval per geval. Bij De Juice Show zien we geen reden om die nu stop te zetten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yvonne Coldeweijer aan de desk van RTL Boulevard. Zou u het doen als u haar was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen