Thijs Römer-zaak groot mediacircus: ‘Er komen 33 journalisten!’

De rechtszaak tegen Thijs Römer gaat van start en het belooft volgens rechtbankverslaggever Saskia Belleman een groot mediacircus te worden. “Er hebben zich 33 journalisten aangemeld.”

Thijs Römer © MAX

Thijs Römer staat terecht voor zedenfeiten bij minderjarigen, een zeer ernstig vergrijp. Hij moet zich vandaag melden bij de rechtbank in Assen en het belooft voor alle betrokken partijen een pijnlijke dag te worden. In de eerste plaats voor de aangeefsters van Thijs, maar ook voor de acteur zelf: hij zal zich door de massaal uitgerukte pers moeten worstelen.

33 journalisten

Rechtbankverslaggever Saskia Belleman van De Telegraaf heeft begrepen dat het er zwart zal zien van de media. “Ja, ik heb begrepen dat zich 33 journalisten hebben aangemeld om de zaak bij te wonen. Dat is enorm. Dat past volgens mij nooit allemaal in die zaal, zeker niet als daar ook nog de slachtoffers willen zitten met misschien wat aanhang.”

Het is voor Saskia nog even onduidelijk hoe de rechtbank dit precies gaat organiseren, vertelt ze in een video van de krant. “Dus ja, we gaan zien hoe de rechtbank in Assen dat heeft georganiseerd.”

Geen behoefte

Thijs zal het niet leuk vinden dat de media hem daar op staat te wachten. Hij leeft nu juist een teruggetrokken bestaan. “Dat zegt in elk geval dat hij voorlopig even geen behoefte heeft aan publiciteit. Ik kan me voorstellen dat overal waar hij nu komt hem die vraag zal worden gesteld, van: ‘Klopt het? Heb je het gedaan? Hoe kun je zo stom zijn?’”

Om te beginnen met de laatste vraag: hoe heeft hij dit kunnen doen? “Dit heeft zich een beetje afgespeeld in de periode ná zijn scheiding van Katja Schuurman, dus ik sluit niet uit dat hij het daar wel een beetje op gaat gooien. Dat hij in een moeilijke positie verkeerde en eigenlijk niet zo goed wist waar hij mee bezig was. (…) Als hij het überhaupt toegeeft.”

D*ckpics

Het ziet er allemaal niet goed uit voor Thijs. Hij zou volgens Saskia zelfs d*ckpics hebben gestuurd. “Ik denk niet dat hem gevraagd zal worden in de rechtszaal om te bewijzen dat het er een van hem is, maar het is toch… Wat zal ik zeggen? Een volwassen vent die dat stuurt naar meisjes van 14, 15 jaar… Niet netjes.”

Wat wordt de straf? “Er staat officieel iets van vier jaar gevangenisstraf op dit soort feiten. Dat gaat het echt niet worden. Hij is een first offender, voor zover we weten, en niet eerder veroordeeld voor dit soort feiten. Het is ook niet zo ver gegaan als bij sommige anderen. Het zou kunnen dat het gevangenisstraf wordt, maar niet zo hoog in elk geval.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u expliciete foto's uitwisselen met minderjarige meisjes al genoeg reden voor gevangenisstraf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen