Ongemakkelijke tv: PowNed volgt Thijs Römer tot in parkeergarage

Thijs Römer is gisterenavond na de rechtszaak over zedenfeiten bij minderjarige meisjes gevolgd tot in de parkeergarage. PowNed-reporter Tom Olthof bleef hem vragen stellen.

Thijs Römer © PowNed

Het moment waarop Thijs Römer gisterenavond de rechtbank in Assen verliet, was live te volgen in RTL Boulevard. Waar de misdaadverslaggever van dat programma, Jermaine Ellenkamp, een kort stukje met hem meeliep, bleven een aantal andere verslaggevers, waaronder die van PowNed en Shownieuws, hem achterna zitten tot in de parkeergarage.

‘Daar sta je dan!’

Met name PowNed-reporter Tom Olthof zat hem flink op de huid. “Thijs, ik mag je volgens mij alvast feliciteren. 240 uur taakstraf, 89 dagen voorwaardelijk. Je noemt jezelf hulpverlener, maar welke hulpverlener geeft nou vingertips? Wie doet dat nou?”, bijt hij hem toe.

Er ontstaat een ongemakkelijk moment als Thijs stilstaat in de garage, wachtend op zijn vader Peter Römer die de parkeerkaart aan het afrekenen is. Tom: “Thijs, je kunt toch wel reageren? Ja, daar sta je dan…”

‘Geen één sorry’

Thijs stapt uiteindelijk zwijgend de auto in, met vader Peter achter het stuur. “Nou, dan stap je maar de auto in, hè? Niet eens sorry toen u de kans kreeg! Geen één sorry! Daar zit hij dan. Spijt heeft hij niet betuigd toen hij daar de kans voor kreeg, hij springt nu achterin de auto met zonnebril op. Nou ja, vertrek maar.”

Bij het betreden van de rechtbank had Thijs minder last van de massaal uitgerukte pers. Joris Peters, misdaadverslaggever van NU.nl, in Shownieuws: “Hij was wat eerder gekomen, omdat hij graag via de achteringang naar binnen wilde komen, zodat hij niet de pers te woord hoefde te staan.”

‘Arrogante l*l’

Privé-baas Evert Santegoeds ergert zich dood aan Thijs. “Het is ook nog eens Thijs Römer, een arrogante l*l eigenlijk altijd geweest, met een mening over alles en iedereen die hij via Twitter ventileerde. Vaak op zijn vingers getikt, vaak verdwenen die berichten ’s nachts nog weer en als een schlemiel zit hij nu in die auto.”

“Dit was gewoon het einde van Thijs Römer wat mij betreft.”

‘Nederland pedoland’

Yvonne Coldeweijer ergert zich dood aan de strafeis tegen Thijs. Het gaat effectief alleen om een taakstraf. ‘Nederland pedoland’, schrijft ze op haar juicekanaal. Wat vindt rechtbankverslaggever Saskia Belleman van zo’n oordeel?

Zij zegt bij PowNed: “Ik maak eerlijk gezegd niet anders mee dan dat mensen verontwaardigd reageren op eisen van officieren en ook op vonnissen van rechters. Doorgaans hebben ze eerlijk gezegd niet zo heel veel kijk op een zaak. Er is hier geen sprake geweest van een man die daadwerkelijk ontucht heeft gepleegd met meisjes.”

“Hij heeft ze niet bedreigd, niet gechanteerd, niet afgeperst. In dat soort gevallen zie je echt dat er celstraffen worden geëist. Dat is hier allemaal niet aan de orde, waarmee niet is gezegd dat wat hij heeft gedaan niet moreel verwerpelijk is.”

Fragment

De beelden van PowNed:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het te ver gaan dat Thijs Römer tot in de parkeergarage is gevolgd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen