Nikkie Plessen ziet Dilan Yesilgöz wel zitten als vrouwelijke premier

Nikkie Plessen ziet Dilan Yesilgöz wel zitten als eerste vrouwelijke minister-president van Nederland. “Ik vind dat zij wel heel krachtig en sterk overkomt. Ik denk dat dat ook belangrijk is.”

Dilan Ye?ilgöz en Nikkie Plessen © RTL

Het zou zomaar kunnen dat Nederland voor het eerst een vrouwelijke minister-president krijgt: Dilan Yesilgöz lijkt de lijsttrekker van de VVD te gaan worden en bij de grote opponent BBB staat er met Caroline van der Plas óók een vrouw aan het roer. Zit er een vrouwelijke tweestrijd aan te komen?

Dilans tv-kilometers

Dilan beleeft een succesvolle politieke carrière, aldus Rob Goossens aan de desk van RTL Boulevard. “Ze heeft meteen de mediaportefeuille naar zich toe getrokken toen ze begon als Kamerlid en dan ga je bijvoorbeeld over de publieke omroep. Als dat jouw portefeuille is, dan krijg je een soort abonnement bij Goedemorgen Nederland.”

Dat heeft volgens Rob heel erg geholpen. “Dat heeft ze heel handig gedaan. Ze heeft daar gewoon heel veel kilometers kunnen maken.”

Mediageniek

Elke keer als zij in een talkshow zit, gebeurt er volgens Rob wat. “We kunnen helaas de beelden niet laten zien, maar toen die protesten in Iran waren, heeft ze een lok afgeknapt in Op1 en daarmee Sigrid Kaag schaakmat gezet, want die moest toen ineens eigenlijk ook een lok afknippen, maar die wilde dat niet. Toen was Dilan opeens sympathieker.”

Eigenlijk heeft Dilan het allemaal heel slim opgebouwd, aldus Rob. “Ze heeft deze plek meer te danken aan hoe goed ze het in de media doet, dan hoe goed ze het als politicus doet.”

Wat zegt Nikkie?

Dan krijgt Nikkie Plessen het woord van presentator Luuk Ikink. “Lijkt het je leuk, Nikkie, een keer een vrouwelijke premier? Wie van al die vrouwen het dan ook wordt.”

Nikkie: “Ja, dat lijkt mij wel eens heel goed. Ik denk het wel.”

Eddy Zoëy: “Heb je een voorkeur dan?”

Nikkie over Dilan: “Ik vind dat zij wel heel krachtig en sterk overkomt. Ook hoe ze communiceert en hoe ze spreekt. Hoe ze zich overal uit wurmt. Ze ziet er ook gewoon krachtig uit, dat ze het ook aankan. Ik denk dat dat ook belangrijk is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie ziet u liever als eerste vrouwelijke premier van Nederland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen