Natacha Harlequin vindt platform Eva Jinek echt slaapverwekkend

Natacha Harlequin vindt het platform dat Eva Jinek de afgelopen jaren heeft ‘opgebouwd’ bij RTL echt slaapverwekkend. “Ik heb dat in de gaten gehouden, maar dat was niet veel.”

Natacha Harlequin en Eva Jinek © SBS

Het is altijd heel geestig als tv-sterren ervoor kiezen om keihard te gaan graaien bij een commerciële partij, zoals Eva Jinek vier jaar geleden deed. Tussen een talkshow maken op de ene zender of de andere zender zit natuurlijk niet zoveel verschil, dus om te verhullen dat ze keihard voor het geld kiezen, komen ze dan met állerlei smoesjes op de proppen.

Trapleuning

Eva riep om die reden dat ze bij RTL de kans zou krijgen om haar eigen ‘platform’ te ontwikkelen. Dat platform bestaat uit de website evajinek.nl – op de beginpagina staan momenteel nog altijd de tenenkrommende filmpjes die Eva twee jaar geleden opnam met de vriendin van Tim Hofman – en een nieuwsbrief die ze af en toe verstuurt.

Dat hele platform stelt dus nauwelijks iets voor. Eva begon op een gegeven moment zelfs in de ruimte te kletsen over dat ze dwangmatige gedachten over haar trapleuning heeft.

Natacha haalt uit

Natacha Harlequin heeft het met een schuin oog gevolgd en vindt dat platform van Eva niet serieus te nemen. “Nou, dat heb ik in de gaten gehouden, maar daar vond ik niet heel veel aan. Dat platform. Ik snapte gewoon niet – en dat kan aan mij liggen – welke kant ze nou uit wilde met dat hele platform”, zegt ze in Shownieuws.

Dat platform had geen duidelijk format, meent Natacha. “Ging het nou meer over leiderschap of over vrouwen en feminisme? Want dat was het op een gegeven moment. En toen ging het daarna weer over koken. Ik was de kluts helemaal kwijt.”

‘Lid? Nee!’

Het is Eva niet gelukt om Natacha als volger aan haar ‘platform’ te binden. “Maar was je er wel lid van?”, vraagt collega Bart Ettekoven.

Natacha daarop: “Nou, ik zag het soms voorbijkomen op Insta. Ik was dus geen lid, omdat ik niet snapte waar ik dan lid van moest worden. Wat ik hoop te zien, en waar ik haar echt heel goed in vind, is gewoon keihard interviewen. Dat.”

‘Veel geld gekost’

Er zat volgens collega Iris van Lunenburg wel echt een heel team op dat platform. “Er was een hoofdredacteur en er waren andere jonge journalisten bij betrokken.”

Bart is verbaasd. “Dat heeft me een geld gekost en ik vraag me af wat dat dan heeft opgeleverd.”

Iris: “Ja, dat is een goede vraag.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jineks platform is nooit van de grond gekomen. Zelfoverschatting?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen