Johan Derksen níet naar Hélène Hendriks: ‘Had het graag gewild’

Johan Derksen zal deze zomer niet zijn opwachting maken als vaste tafelgast in De Oranjezomer, de VI-vervanger met Hélène Hendriks. “Ja, ik had het graag gewild, maar als je even nadenkt…”

Hélène Hendriks en Johan Derksen © SBS 6

Aangezien hij al zólang toeleefde naar de val van het kabinet, kreeg Johan Derksen vrijdagavond alle ruimte om een telefonisch monoloog te houden in VI-vervanger De Oranjezomer. Maar daar blijft het volgens presentatrice Hélène Hendriks bij. Ze heeft elke week een andere vaste gast – deze week was dat Özcan Akyol – maar Johan wordt dat níet.

Élke dag uit Grolloo

Hélène stelt op Radio 538 dat het een bewuste keuze is om Johan níet te strikken als gast. “Ja, ja, ja, ik had het graag gewild en hij misschien ook wel, maar die mannen gaan over zes weken weer beginnen en dan gaan ze gewoon bijna een volledig jaar door, hè?”

Ze vervolgt: “Ik doe dit zes weken en iedereen vraagt aan mij: oh, moet je je opladen daarna? Dan zeg ik: nee, het zijn zes weken. Maar als je dit een jaar doet… Bedenk je even: uit Grolloo komen rijden, anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. En dat íedere dag, behalve in het weekend, maar dan moet je alles volgen.”

‘Toe aan rust’

Het is goed om Johan in deze zomerperiode even met rust te laten, aldus Hélène. “Ja joh, die mannen moeten even rust hebben. Ik had het graag gewild, maar ik snap heel goed dat ze eventjes ook in bescherming worden genomen daarvoor.”

In de tussentijd hoopt Hélène de kijker zélf het VI-gevoel te geven. “Ik vind het vooral belangrijk dat als de mensen hebben gekeken, dat ze ook even een lach hebben gehad, zoals dat ook heel vaak bij Vandaag Inside zo is. Dat je ook een beetje ontspannen zit. We proberen het wel een beetje luchtig te houden allemaal.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hélène Hendriks erin slaagt om het VI-gevoel over te brengen bij De Oranjezomer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen