Jan de Hoop fan van Theo Maassen, maar: ‘Dit tart alle tv-wetten’

Jan de Hoop was ontzettend nieuwsgierig naar het debuut van Theo Maassen als presentator van Zomergasten, maar hij is erg teleurgesteld. ‘Dit idiote decor tart naar mijn idee alle tv-wetten.’

Theo Maassen en Jan de Hoop © VPRO

Het zit erop: het debuut van Theo Maassen als presentator van Zomergasten. Zijn première wist gisterenavond een groot kijkerspubliek te bekoren, want er stemden bijna een half miljoen af op zijn interview met een of andere kosmoloog. Toch zijn de mensen wel kritisch over de belichting en het onrustige decor, dat steeds van kleur verspringt.

‘Tart alle tv-wetten’

Jan de Hoop, de legendarische RTL Ontbijtnieuws-ster die nog altijd gemist wordt door de kijker, vindt het niet om aan te zien. “Ik heb het geprobeerd omdat ik het onderwerp boeiend vind. Ik heb Theo ook hoog zitten. Maar het is te ingewikkeld en door het licht en de merkwaardige camera-standpunten en shots en het idiote decor kom ik er niet in.”

Het decor, de belichting en de cameravoering leiden volgens Jan echt veel te veel af van de inhoud, en dat stoort hem. “Het tart naar mijn idee alle tv-wetten.”

‘Ben een zeur’

Raymond Mens, de Amerikakenner van Vandaag Inside, is het eens met Jan. “Ik zal wel weer een zeur zijn, maar het decor van Zomergasten leidt ontzettend af. Waarom niet gewoon een houten tafel in een zwarte studio? Was jarenlang succesvol voor Charlie Rose, want mede hierdoor stond het gesprek in zijn show altijd centraal.”

Dichter Nico Dijkshoorn plaagt Raymond en legt de nadruk op twee woorden in zijn betoog: “‘Was’ ‘Stond’.”

‘Het leidt af’

Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas vindt het ook niet te doen. “Beste redactie van Zomergasten, u heeft nog tweeënhalf uur en vijf avonden om uw kijkers zonder dat afleidende knipperende en verspringende licht naar uw mooie programma te laten kijken.”

Flikken-acteur Victor Reinier is juist wél enthousiast. “Zomergasten met kosmoloog/natuurkundige Thomas Hertog was in één woord: fenomenaal. Wat een weergaloos slimme en leuke man die me mee heeft genomen op een begrijpelijke reis dwars door het onbegrijpelijke. Ook heel knap gestuurd door Theo Maassen. Dit belooft wat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen