Humberto Tan na Jinexit weer dé late-night-ster van RTL 4? ‘Nee!’

Ze was hét pronkstuk van RTL 4’s talkshowbalk: Eva Jinek. Zij neemt echter de benen en er blijven drie heren over: Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Renze Klamer. Wat nu?

Humberto Tan en Eva Jinek © RTL

Het is evident wie van de overgebleven drie talkshowpresentatoren de publiekslieveling is: Beau van Erven Dorens. Van de lezers van Mediacourant ziet 65 procent hem na de exit van Jinek als dé grote talkshowster van RTL 4, gevolgd door Humberto Tan met 24 procent. En Renze Klamer? Die moet het doen met een karige 11 procent.

Drie heren

Een groot nadeel van de Jinexit? Álle talkshowsterren van RTL 4 zijn opeens man en dat is in het kader van diversiteit zo ongeveer een doodzonde. Toch lijkt zenderbaas Peter van der Vorst erop te hinten dat de drie heren geen gezelschap gaan krijgen van een nieuwe dame aan het talkshowfront.

Peter zegt: “De afgelopen jaren hebben we een sterke latenightprogrammering neergezet, waar Renze, Humberto en Beau met z’n drieën aan doorbouwen.”

Leonie of Merel?

Kijkcijferprofeet Tina Nijkamp denkt dat dit een prima drietal is. “Ze hebben bij RTL Humberto Tan, Beau en Renze. Eva scoorde niet per se beter dan zij doen. Het enige minpunt is misschien dat ze alleen maar mannen hebben nu. Maar ik denk niet dat ze nog een vierde talkshowhost erbij gaan aannemen, drie is echt zat”, zegt ze in De Telegraaf.

Ron Vergouwen, de mediakenner van NPO Radio 1, sluit het echter niet uit. “Een gemis voor RTL. Ze hebben weliswaar nog steeds 3 prima latenight-hosts, maar daartussen geen enkele vrouw. Wordt het Leonie? Of misschien Eva-bestie Merel Westrik?”

RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda: “Of Fidan Ekiz.”

Meer Humberto

Vooralsnog lijkt het er niet op, maar wie van de drie overgebleven heren krijgt de mooiste maanden in handen en wordt de belangrijkste talkshowster van RTL 4? Renze Klamer wil heel graag, maar hij is by far de meest kleurloze heer van het drietal. Beau is wél heel geliefd, maar hij heeft meermaals aangegeven niet te veel uitzendingen te willen maken.

Humberto dan? Hij was jarenlang dé anchor op de late avond van RTL 4. Met zijn beroemde talkshow RTL Late Night draaide hij zo’n beetje het hele jaar rond. Maar ook hij heeft geen zin meer. “Ik ga nu tien weken maken, maar tien maanden, zoals bij RTL Late Night, gaat niet meer gebeuren”, zegt hij bij Boulevard.

Meer in 2024

Wel zal Humberto in 2024 meer doordeweeks te zien zijn, maar dat plan lag er volgens hem al. “Het oorspronkelijke plan was al dat Eva, Beau en ik elkaar doordeweeks zouden afwisselen. Renze zou het weekend gaan doen.”

Met ‘het weekend’ bedoelt Humberto die armetierige uitzending op zondag. Er is dus nog genoeg ruimte om Renze ook doordeweeks in te zetten, maar of je met hem de talkshowoorlog gaat winnen? Waarschijnlijk niet. “Het speelt pas vanaf 2024. Dus wat dat betreft heeft RTL tijd om na te denken wat ze willen. We moeten er allemaal even over nadenken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL 4 heeft nu geen vrouwelijke talkshowhosts meer. Moet het station weer op zoek naar een vrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen