Hélène Hendriks krijgt pittige kritiek van tv-kenner: ‘Ze valt tegen’

Hélène Hendriks krijgt een enórme windvlaag in haar gezicht. Opinietornado Victor Vlam laat namelijk van zich horen en uit pittige kritiek op de SBS 6-ster. “Ze valt me een beetje tegen.”

Hélène Hendriks en Victor Vlam © SBS 6, Instagram

Ze is ontegenzeggelijk een publiekslieveling: Hélène Hendriks. De presentatrice wordt omarmd door de SBS 6-kijker en scoort momenteel met haar zomerse VI-vervanger De Oranjezomer beter dan voorganger Marcel & Gijs. Toch vindt Victor Vlam, een autoriteit op het gebied van pittige tv-meningen, haar inhoudelijk wél een beetje teleurstellen.

Onwennige Hél`ene

Victor, die een tijdje geleden tegen wil en dank werd aangevlogen door Quinty Trustfull, is kritisch. “Ik vind het op zich een vermakelijk programma, maar Hélène Hendriks als presentatrice valt me een klein beetje tegen. Ze heeft weliswaar een bepaalde sympathie, maar ik vind ook dat zij nog erg onwennig overkomt.”

Hij vervolgt in de smeuïge mediapodcast De Communicado’s: “Die onwennigheid van haar vind ik verbazingwekkend, want ze heeft natuurlijk wel inmiddels heel veel afleveringen van HLF8 gepresenteerd en dat was eigenlijk een vergelijkbaar programma. Het zijn veel van dezelfde gasten, dus ik had gewoon verwacht dat er meer routine in zat.”

Spiegelneuronen

Met zóveel ervaring zou je een stuk relaxter achter die tafel moeten zitten, aldus Victor. “Het nadeel van een presentator die niet op haar gemak is, is dat het ook als kijker moeilijker is om naar te kijken. Je voelt jezelf dan toch een klein beetje opgelaten. Het zijn toch die spiegelneuronen. Dat zorgt ervoor dat je dat ook heel sterk voelt.”

Hij vervolgt: “En eigenlijk wat Hélène Hendriks meer nodig heeft is een beetje poise. Dat is een Brits woord wat de Britten dan gebruiken om iemand te beschrijven die heel goed is in het verbergen van negatieve emoties, zoals schaamte en ongemak. Eva Jinek kan dat echt heel erg goed. Ze is heel erg poise als spreker.”

Niet op gemak

Dat heeft Victor bij Hélène Hendriks wat minder. “Ze is wel sympathiek, maar af en toe vind ik het ongemakkelijk. Ook bij haar interactie met Eus dacht ik een paar keer: nog net niet helemaal op haar gemak.”

Co-host Lars Duursma: “Ja, en komt dat nog?”

‘Komt het nog?’

Victor twijfelt daar sterk aan. “Ik zou dus denken dat, omdat ze al zoveel HLF8 heeft gepresenteerd: als het er nog niet is, gaat het dan nog komen? Het kan. Maar ze heeft er wel veel tijd voor nodig. Ik had verwacht dat ze verder zou zijn in haar ontwikkeling in ieder geval.”

Arme Hélène; eerst al die vrouw die haar uitschold voor ‘blonde del‘, en nu weer dit. Dat wordt vanavond uithuilen bij sidekick Rutger Castricum; hij is ook al eens omver geblazen door de opinietornado…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Potentieel vuurwerk bij De Oranjezomer: wie ziet u liever bij Hélène Hendriks aan tafel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen