Bas Smit toont alsnog zelfreflectie: ‘Nee, concert verdient geen 10’

Bas Smit toont alsnog zelfreflectie na het mislukte einde van zijn Amsterdamse Zomer-concert. Hij geeft toe dat zijn evenement absoluut geen 10 verdient. “Het was zeg maar een 9,8.”

Bas Smit en Nicolette van Dam © Instagram

Tot nu toe deed hij het alleen áchter de schermen, maar nu is Bas Smit ook een keer on camera uit zijn influencervelletje gesprongen. Hij was twee weken geleden goed kwaad over de kritiek op zijn Amsterdamse Zomer-concert. De planner van Bas lag kennelijk voor pampus achter de schermen, want alles liep echt vollédig uit.

Geen 10 maar 9,8

De planning was dermate beroerd dat de laatst optredende artiest, André Hazes jr., middenin zijn liedje meedogenloos werd afgekapt. Hartstikke amateuristisch natuurlijk en het is logisch dat de pers daar op duikt, zeker omdat de vorige editie van Bas’ concert al helemaal mislukt was. Maar Bas zelf? Die wás daar toch pissig over.

Kan Bas dan zó slecht tegen kritiek? Niets is minder waar. De overjarige influencer toont nu alsnog zelfreflectie. Hij geeft zijn concert géén 10. “Het was zeg maar een 9,8, op die laatste twee minuten na zeg maar. Dat was onwijs leuk. En de zaterdag was een 10 uit 10. Dat was echt top”, reageert hij op Radio 538.

Heel zenuwachtig

Waarom deed Bas zo ontzettend gepikeerd over de kritiek? “Ik ga niet liegen: ik ben zelden in mijn leven zo zenuwachtig geweest als dat weekend, want als je vorig jaar zó die strontkar over je heen krijgt – en terecht hè, want heel veel dingen waren gewoon niet goed – dan ga je gewoon met knijpende billen naar zo’n show toe. Maar dan gaat het allemaal top.”

Hij vervolgt: “Ik heb al die wijn staan proeven of het wel koud was. En als dan aan het einde… Het was nog steeds helemaal top, maar een gek einde. Echt een gek einde. Dan staat er ergens: ‘Wéér misgegaan’, en: ‘Plank misgeslagen!’ Dat deed mij zó’n pijn. Niet zozeer voor mij, maar er stonden gewoon duizend mensen.”

De tandjes

Duizend mensen? “We hadden zó belachelijk veel mensen werken omdat we niet meer wilden dat ook maar íemand kon zeggen dat het te lang wachten was. Er stond gewoon duizend man te werken die zich helemaal de tandjes hebben gewerkt. Als er dan staat: ‘Plank misgeslagen’, terwijl het zo top was…”

Daar is Bas pissig over. “Gelukkig kregen we toen heel veel bijval van alle bezoekers die het een wereldavond vonden en: ‘De pers is daar verkeerd mee.’ Maar er stonden wel gewoon veertien journalisten te bellen, cameraploegen, ANP, weet ik veel wat allemaal. Ze stonden allemaal klaar en de volgende dag, zaterdag, was het gewoon 10 uit 10 en toen werd ik door niemand gebeld of geappt van: ‘Wat leuk.’”

Nog in de rij

Wat vindt sidekick Jelte van der Goot er allemaal van? O, hij heeft het begin van het interview even gemist. “Ik stond eigenlijk nog steeds in de rij voor drinken van vorig jaar.”

Bas lacht als een boer met kiespijn: “Er waren nu helemaal geen rijen, er was allemaal koude wijn. De uitstroom ging ook helemaal goed.”

Frank Dane plagend: “En André Hazes niet zo lang. Ook lekker.”

Bas: “Ja, op een gegeven moment dacht ik: nu is het klaar, stekker eruit, maar dat werd niet gewaardeerd. Hahahaha. Nee, nee, Dré verdiende dat niet, maar het was gewoon even pech.”

Goed nieuws

Al met al kan Bas de mediawerkelijkheid niet accepteren en daarom is hij maar een kanaal met alleen maar Goed Nieuws begonnen. Lekker met je kop in het zand alleen maar berichtjes lezen over een geit die uit een boom is gered en Dries Roelvink die z’n Speedo-collectie toont. En over Bas en Nicolette zelf natuurlijk. Dat alles fantastisch is.

Frank plagend: “Dus jij wil een kanaal waar allemaal goed nieuws over jou is?”

Bas: “Nee, ik wil helemaal niets over mij. Het is ook niet van mij, ik ga het ook helemaal niet doen.”

Frank: “En als het [concert] níet lukt, kan het dan wel geplaatst worden?”

Bas: “Nee, want dan is het geen goed nieuws, toch? Jeetje, Frank!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bas Smit draaide het geluid van André Hazes jr. uit. Kunnen we dit inderdaad wat positiever bekijken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen