Talpa-lakei Bram Moszkowicz schokt VI: ‘Verbod op beelden? Gek!’

Talpa-lakei Bram Moszkowicz wordt tegen zichzelf in bescherming genomen na zijn zoveelste gênante optreden in Shownieuws. “We mogen de beelden gewoon niet uitzenden in VI!”

Wilfred Genee en Bram Moszkowicz © SBS 6

De vlijmscherpe mediawatcher Victor Vlam heeft al eens genadeloos blootgelegd hoe erg de sterren van Shownieuws naar de pijpen van de Talpa-top dansen. De conclusie? Als je maar vaak genoeg naar Shownieuws kijkt, dan weet je hoe John de Mol over bepaalde mensen denkt. Het Peter Gillis-gelik in de showrubriek is dan ook geen verrassing.

Talpa-marionet

Evert Santegoeds is na een kopje koffie op een van Peters ordinaire vakantieparken plotseling veranderd in een groupie – hoe gênant – en samen met zijn Shownieuws-vrienden vormt hij nu Peters gedroomde pr-vehikel. De Talpa-bullebak en zijn nieuwe vriendin mochten vorige week een kwartier lang zwijmelen tijdens een heuse exclusive met Airen Mylene.

Het is allemaal zó doorzichtig, maar net als je denkt dat het allemaal niet nóg meer obvious kan, wordt Bram Moszkowicz weer van stal gehaald. De gevallen strafpleiter is zó dankbaar voor zijn baantje bij Shownieuws dat hij draadjes om zijn polsen en enkels heeft laten binden en nu als een soort Talpa-marionet aan de desk zit.

Victim blaming

Wordt John de Mol aangevallen door Tim Hofman? Dan is het een onbetrouwbare belhamel. Ligt Johnny de Mol onder vuur? Bram staat klaar met de blusdekens. En wil John koste wat kost vasthouden aan Peter Gillis? Dan staat Bram klaar om zijn mishandelde ex-vriendin Nicol Kremers zwart te maken. Victim blaming in optima forma.

Wilfred Genee is minder gevoelig voor de dictaten van Talpa en wilde het Gillis-geknuffel van Bram gisterenavond uitzenden in Vandaag Inside. “Maar het mag niet!”

‘Heel vreemd’

Echt zó kinderachtig, vindt Johan Derksen dat. “Dat vind ik heel vreemd. Talpa is een mediabedrijf. En mediabedrijven zijn heel open, die hebben niets te verbergen. Ik vind het ongeloofwaardige aan Peter Gillis dat zijn patserige gedrag wordt uitgemeten, maar het feit dat hij met politie in aanraking komt, of een rechtszaak filmen, dat komt niet in ze op.”

Hij vervolgt: “Het moet wel reclame voor die k*tparken van Peter Gillis blijven. Ik vind zo’n Talpa dat dan verbiedt dat wij stukjes van een ander Talpa-programma uitzenden… Dan wek je de indruk dat je wat te verbergen hebt en er een andere gedachte achter zit. Ik vind dat mediabedrijven die zich zo opstellen zich haast geen mediabedrijf kunnen noemen.”

“Dan ben je een entertainmentbedrijf, maar dan zijn al je journalistieke normen verdwenen.”

Burgerlijk ongehoorzaam

Als Rutger Castricum en Sam Hagens de heren aanmoedigen om de beelden gewoon te tonen, zegt Johan: “Dan ben je burgerlijk ongehoorzaam. Dat zouden we wel doen misschien als het RTL was geweest. Als de directie het absoluut verbiedt om uit te zenden… Wat ik heel gek vind, want gisteren was het nog door Talpa uitgezonden.”

Wat gebeurt er als VI dit alsnog uitzendt? Wilfred: “Ja, dat weet ik eigenlijk niet.”

Uiteindelijk laten ze het fragment alsnog zien. Johan: “John de Mol verslikt zich nu in een aardappel.”

Blauw oog

Bram vindt het verdacht dat Nicol alsnog aangifte wil doen tegen Peter, maar daar denken de VI-heren anders over. René: “Iedereen weet dat zij met haar vier kinderen volledig afhankelijk van die man was. Ik bedoel, ze kan niet zeggen: ‘Joh, ik pleur bij je op, vervelende, dikke galbak dat je d’r bent.’ Dan sta je opeens met je kinderen buiten het parkje.”

Johan vindt het evident dat Nicol mishandeld is. “Zou zij zichzelf twee blauwe ogen geslagen hebben? Dat denk ik toch niet.”

Wilfred: “En in de rug zijn gebeten? Bij jezelf?”

Contract voor Bram?

Alleen Bram gelooft dus nog in Peter. Wilfred: “Ik denk wel dat we morgen het nieuws krijgen dat Bram Moszkowicz een nieuw, driejarig contract tekent bij Shownieuws.”

Johan: “Misschien wel lid van de directie!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Bram Moszkowicz een man is met aanzien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen